Trojka RTVS potvrdila štart 22.12.2019. Bude na Astre 3B i v DVB-T

Napísal Ivan 1 dňa 09 december 2019 do kategórie Správy, Magazín

trojka-2019.png

Obnovený tretí televízny okruh slovenského verejnoprávneho vysielateľa RTVS bude oficiálne spustený v nedeľu 22. decembra 2019 o 6 hodíne ráno. Stanica bude dostupná cez pozemnú anténu aj satelit.

Trojka sa primárne zameria na divákov nad 60 rokov, ktorí majú byť významnou časťou diváckeho publika s preferenciou domácej a archívnej tvorby. Táto veková skupina tvorí viac ako 1/4 divákov v cieľovej skupine 12+. Vedľa toho títo diváci sledujú televízne vysielanie v priemere 6 hodín denne, čo je voči priemeru univerzálneho diváka (12+) o dve hodiny denne viac.

Trojka bude vysielať 24 hodín denne v dvoch rotáciách. Blok od 6:00 do 12:00 hod sa bude následne reprízovať od polnoci. Večerný blok od 18:00 do polnoci uvidia diváci v repríze druhý deň od 12:00 do 18:00 hod.

Vrátia sa bratislavské pondelky ...
Stanica bude pohodová, oddychová a bude prezentovať to najlepšie, čo sa vytvorilo v Československej a neskôr v Slovenskej televízii. Dopoludňajší blok bude od roku 2020 po vianočných sviatkoch zložený z varenia, zábavy a hudby. Podvečerný čas vyplní dramatická a rôzna dokumentárna tvorba. Do pondelkového večerného hlavného vysielacieho času sa vrátia legendárne Bratislavské pondelky, utorky sa diváci môžu tešiť na detektívky, kriminálne či špionážne seriály. V stredu to bude zábavná publicistika ako "Liga pasáž Borisa Filana", "Dávne stretnutia na želanie", "Chodili sme spolu", "Okná vesmíru dokorán" či "Mojich sedom divov". Štvrťky a nedeľa večer Trojka prinesie televízne seriály, ktoré vyrobila Československá a neskôr Slovenské televízia, začína sa titulok "Straty a nálezy". Piatky budú zamerané na hudbu ako napríklad "Kaviareň Slávia" a soboty budú venované zábave z televízneho archívu.

Program nebude zložený len z archívnej tvorby. Každý deň bude Trojka paralelne vysielať hlavné večerné televízne spravodajstvo a sekcia športu pripraví skrátené športové spravodajstvo.

Novinkou Trojky budú hostiteľky večerného programového bloku - Alena Heribanová a Soňa Müllerová. Spolu s hosťami zaspomínajú na to, ako sa daný program, film či inscenácie vyrábali.

Distribúcia programu Trojka
Tretí okruh RTVS začne vysielať promo slučku medzi 16. až 19. decembrom 2019. Distribúcia bude poskytovaná v SD aj HD rozlíšení z peeringového centra SIX všetkým operátorom. Verejnú distribúciu Trojky zaistí RTVS len prostredníctvom satelitu Astra 3B na pozícii 23,5 ° E a tiež v pozemnom multiplexe v SD rozlíšení vo verejnoprávnom multiplexe. Pokrytie bude teda identické ako pre existujúce televízne programové služby Jednotka a Dvojka.

Trojka bude vysielať teletext a poskytovať aj skryté titulky prostredníctvom teletextu na stránke 777 a hlasový popis pre nevidiacich (AD).

zdroj:parabola.cz

Hodnotenie článku

3.7/5 hodnotení (3 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Komentáre (2)

Napísať komentár

Komentujete ako hosť.

Nemáte ešte účet ? Zaregistrujte sa!

Prihláste sa do svojho účtu