Policajti v Košiciach postrelili muža ozbrojeného nožmi
8.12.2019 19:18
akt. 24.11.2020 05:23

Policajti v Košiciach postrelili muža ozbrojeného nožmi

Ilustračné foto. Zdroj: Erik Adamson / Aktuality.sk
Uložiť článok
Agresívny muž, ktorého postrelili do dolných končatín, je v jednej z košických nemocníc.

Policajti v Košiciach dnes popoludní zakročili voči ozbrojenému agresívnemu útočníkovi v blízkosti centra mesta. Aktuality.sk o tom informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Podľa nej sa muž správal nepríčetne a nereagoval na opakované výzvy policajtov, aby odložil nože. Mésarová tvrdí, že zaútočil na policajtov, ktorých vyslali na zákorok.

„Keďže útok muža smeroval bezprostredne na jedného zo zakročujúcich policajtov, boli voči mužovi použité donucovacie prostriedky, služobná zbraň, ktorá podozrivú osobu zasiahla do dolnej časti tela (dolné končatiny),“ uviedla Mésarová.

Zákrok prešetruje inšpekcia

Doplnila, že policajti do príchodu pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci poskytli zranenému prvú pomoc. „Momentálne sa zranená osoba nachádza nemocničnom zariadení, kde sa podrobila operačnému zákroku,“ dodala policajná hovorkyňa.

Policajti ešte aj v nedeľu večer vykonávajú na mieste udalosti potrebné vyšetrovacie úkony. „Postup zakročujúcich policajtov prešetruje Úrad inšpekčnej služby MV SR,“ uzavrela Jana Mésarová.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.