Nový trailer k hranej verzii Disney animovaného originálu Mulan a teaser k marvelovke Black Widow

7.12.2019|Ivet Kollárová|

O nové ukážky sa postarali štúdia Walt DisneyMarvel Entertainment.

Mulan

Štúdia Disney vytrvalo pokračujú v prerábaní svojich animovaných originálov na hrané verzie. Takto upravené sme mohli vidieť filmy ako Kniha džungle, Kráska a zviera, Dumbo, Aladdin, Leví kráľ, či najnovšie Lady a Tramp. Nostalgicky dokonalé filmy mali jednu spoločnú črtu – viac-či menej boli vernou kópiou svojho animovaného originálu, kde dominovala použitá filmová technológia.

Novinka Mulan, ktorá sa chystá budúci rok do kín, by mohla priniesť nový vietor do Disneyho plachiet, ako naznačuje prvý oficiálny trailer. Film vychádza z muzikálového, akčného dobrodružstva (Legenda o Mulan) o dievčati Fa Mulan, ktorá sa, namiesto svojho otca, preoblečená za muža stáva súčasťou armády čínskeho impéria za vlády dynastie Han. Film sleduje jej epickú transformáciu na váženú bojovníčku, ktorá si získala rešpekt nie len národa, ale aj svojho otca.

Hraný film Mulan režírovala Niki Caro a očakávať môžeme viaceré zmeny oproti originálu. V prvom rade sa nebude jednať o muzikál, absentovať budú viaceré postavičky, ako napríklad obľúbený malý drak Mushu, niektoré postavy dostali nové mená a zároveň bude predstavené nové zlo, tvar-meniaca čarodejnica Xian Lang.

Herecké obsadenie je medzinárodného charakteru, prevažne z ázijských hercov: Yifei Liu ako Mulan, Donnie Yen ako Veliteľ Tung, Jason Scott Lee ako Bori Khan, Yoson An ako Cheng Honghui, Gong Li ako Xian Lang, či Jet Li ako vládnuci Cisár.

Hraná verzia Disney filmu Mulan príde do slovenských kín 26. marca 2020.

Black Widow (Čierna vdova)

Filmami Avengers: EndgameSpider-Man: Ďaleko od domova ukončili štúdia Marvel 3. fázu svojho marvelovského filmového Univerza. MCU však nekončí a novými projektami sa dostávame do plánovanej 4. fázy MCU. Prvý film štvrtej fázy sa zameria na postavu Čiernej vdovy, vlastným menom Natashi Romanoff, ktorý nám odhalí časť z jej záhadného života. Dej filmu je zasadený do obdobia medzi filmami Captain America: Občianska vojnaAvengers: Nekonečná vojna

Hlavnú úlohu si opäť zahrala Scarlett Johansson a po jej boku sa objavia viac ako zaujímaví herci. Florence Pugh stvárnila Yelenu Belovu, Rachel Weisz je Melina Vostokoff a David Harbour si zahral Alexeia Shostakova a.k.a Červeného strážcu.

Film Black Widow bude mať na Slovensku premiéru 30. apríla 2020.

Zdroj:  youtube.com Foto © Depositphotos/Netflix/Disney

Súvisiace články