Nie všetci vynikajúci módni návrhári žijú svoj život na verejnosti. Práve naopak, sú takí, ktorých mená pozná celý svet, ale väčšina ľudí ich ešte nikdy nevidela. Predstavíme vám módne celebrity, ktoré vyzerajú úplne inak, než ste si podľa ich slávnych mien predstavovali.

1. Marc Jacobs, 56 rokov

Zdroj: Instagram

Jacobs svoju prvú zbierku vytvoril s podporou sponzorov vo veku 23 rokov. Ako 24-ročný bol vyhlásený za najlepšieho mladého dizajnéra a získal prestížne ocenenie CFDA (The Council of Fashion Designers of America).

2. Christian Louboutin, 56 rokov

Zdroj: Twitter

​V mladosti navrhoval Christian na voľnej nohe dámske topánky pre svetovo uznávané značky ako Chanel, Yves Saint-Laurent a Maud Frizon. Vo veku 27 rokov sa rozhodol začať podnikať a otvoriť svoju prvú firmu. Svet sa za jeho pomoci veľmi zmenil, krátko potom, čo navrhol topánky pre členov kráľovskej rodiny a hollywoodske hviezdy.

3. Michael Kors, 60 rokov

Zdroj: Twitter

​Kors začal navrhovať oblečenie ako tínedžer v pivnici svojich rodičov. Školu opustil skôr než dovŕšil 18 rokov, aby pracoval v obchode s odevmi. O štyri roky neskôr v tejto predajni predstavil svoju prvú kolekciu dánskych odevov a odtiaľ už viedla cesta priamo k jeho celosvetovému úspechu.

4. Tommy Hilfiger, 68 ročný

Zdroj: Twitter

​Vo veku 20 rokov otvoril Thomas svoj prvý obchod s odevmi, o päť rokov neskôr však zbankrotoval. Potom sa presťahoval do New Yorku, kde sa obrátil na niekoľkých módnych návrhárov. Vo veku 28 rokov založil svoju vlastnú spoločnosť zaoberajúcu sa módnym dizajnom Tommy Hill a o šesť rokov neskôr s pomocou sponzorov vytvoril značku Tommy Hilfiger, ktorá sa odvtedy stala jednou z najznámejších svetových odevných značiek.

5. Christian Lacroix, 68 rokov

Zdroj: Twitter

​Christian, ktorý sa chcel stať kurátorom múzea, sa presťahoval do Paríža vo veku 22 rokov, kde študoval na Fakulte dejín umenia. Jeho záujem o múzeá sa však čoskoro začal strácať a začal sa zaujímať o módu. Vo veku 24 rokov založil vlastný módny dom.

6. Miuccia Prada, 70 rokov

Zdroj: Twitter

​Prada sa chcela stať v mladosti herečkou, ale jej plány nikdy nevyšli. Vo veku 40 rokov vytvorila a predviedla svoju prvú kolekciu dámskeho oblečenia a o päť rokov neskôr začala vyrábať pánske oblečenie. V roku 2014 bola zapísaná na zoznam najvplyvnejších žien Forbesu.

7. Jimmy Choo, 71 rokov

Zdroj: Twitter

​Choo navrhol svoju prvú obuv vo veku 11 rokov. Neskôr sa presťahoval z Malajzie do Spojeného kráľovstva, kde študoval na London College of Technology. Po ukončení štúdia založil Choo svoju vlastnú dizajnérsku spoločnosť a krátko nato otvoril svoj prvý obchod s obuvou. Netrvalo dlho a londýnsky Fashion Week si všimol jeho jedinečný štýl, čím mu dal ohromujúcu povesť.

8. Yohji Yamamoto, 76 rokov

Zdroj: Shutterstock

​Yamamoto rezignoval na sľubnú právnickú kariéru, aby pomohol svojej matke v krajčírstve. Potom sa rozhodol pokračovať v štúdiu na módnej škole. Jeho prvá zbierka oblečenia debutovala v roku 1981 v Paríži, čo mu takmer okamžite prinieslo svetovú slávu.

9. Calvin Klein, 77 rokov

Zdroj: Shutterstock

​Klein v mladosti navštívil niekoľko newyorských módnych domov a v niektorých prípadoch dokonca pracoval ako pouličný umelec. Vo veku 26 rokov založil so svojim priateľom z detstva Barrym Schwartzom vlastný podnik so zameraním na pánske oblečenie a čoskoro začal navrhovať dámske oblečenie.

10. Manolo Blahnik, 77 rokov

Zdroj: Twitter

​Manolova kariéra sa začala vo veku 28 rokov v Londýne, keď sa o ňom objavil článok v časopise Vogue. O rok neskôr sa rozhodol otvoriť svoj vlastný obchod s obuvou. Vo veku 32 rokov sa Blahnik stal druhým mužom na svete, ktorý bol uvedený na titulnej stránke časopisu Vogue. Od tejto chvíle bola jeho reputácia zaručená.

11. Roberto Cavalli, 79 rokov

Zdroj: Twitter

​V mladom veku sa Roberto zoznámil s technikou ručného tkania, ktorá ho okamžite fascinovala. Neskôr sa rozhodol odísť zo školy a pracovať na vlastnej pletenine. Vo veku 32 rokov úspešne predstavil svoju prvú kolekciu na renomovanej parížskej módnej prehliadke a čoskoro otvoril vlastný obchod s oblečením v Saint-Tropez. Potom si vytvoril vlastnú značku.

12. Kenzō Takada, 80 rokov

Zdroj: Twitter

​Po úspešnom ukončení štúdia na jednej z tokijských módnych škôl sa 25-ročný Kenzön rozhodol presťahovať do Paríža. O šesť rokov neskôr odhalil svoju prvú kolekciu a jeden z jeho modelov oblečenia sa objavil na obálke časopisu Elle. Prvú pánsku kolekciu vytvoril vo veku 44 rokov a o päť rokov neskôr začal vyrábať parfumy.

13. Luciano Benetton, 84 rokov

Zdroj: Twitter

​Po smrti svojho otca opustil 14-ročný Benetton školu, aby pracoval v obchode s odevmi. Čoskoro našetril dosť peňazí, aby si kúpil vlastný tkáčsky stroj a vytvoril svoje prvé viacfarebné svetre.

14. Paco Rabanne, 85 rokov

Zdroj: Twitter

​Kariéra Paca začala vyrábaním šperkov pre známe značky ako Givenchy, Dior a Balenciaga. Vo veku 32 rokov predstavil svoju prvú kolekciu z papiera, plastov a kovu v Paríži, ktorá okamžite upútala pozornosť sveta. Vo veku 34 rokov založil vlastný módny dom.

15. Pierre Cardin, 97 rokov

Zdroj: Shutterstock

​Štrnásťročný Pierre pracoval ako praktikant, keď sa naučil základom módneho dizajnu. Krátko nato opustil svoje rodné mesto, aby sa presťahoval do Vichy. Potom sa stala krajčírom a začal šiť dámske oblečenie. Vo veku 24 rokov pracoval pre značku Christian Dior a o tri roky neskôr založil vlastný módny dom, ktorý mu čoskoro získal obrovskú reputáciu.