Herec Keanu Reeves bol dlhé roky známy ako „smutný muž". Väčšinou ho paparazzi pristihli na ulici osamote, strhaného, jeho tvár bola neraz plná utrpenia a keď ho zachytili, ako sám sedí na lavičke a hľadí do zeme, začalo sa vravieť, že je na tom naozaj zle. Napokon, každý vedel, že život sa s ním nemaznal.

Dcérka, ktorú čakal s priateľkou, sa narodila mŕtva a o rok neskôr zomrela pri autonehode aj hercova partnerka Jennifer. Akoby toho nebolo málo, jeho mladšia sestra, ktorú vždy nazýval svojou najlepšou priateľkou, ochorela na leukémiu.

Všetci mu priali šťastie. A všetci mu priali lásku. No keď ju po rokoch konečne našiel, prajných komentárov v bulvári aj na sociálnych sieťach bolo akosi pomenej. Problém totiž je, že jeho milá nespĺňa zažité predstavy o tom, ako by mala vyzerať partnerka krásavca Reevesa.

Keanu Reeves a jeho priateľka Alexandra Grant

Umelkyňa Alexandra Grant, ktorá si získala jeho srdce, má totiž dve „chyby“, ktoré dnešný svet ženám len tak neodpúšťa – má 46 rokov a aj na ne vyzerá. Dovolila si v Los Angeles to, čo len máloktorá žena – nefarbí si vlasy a hrdo vystavuje na obdiv svoje prirodzené šediny. Sociálne siete aj bulvár okamžite zaplavili titulky, že vyzerá ako jeho matka. Vyzerať na svoj vek dnes totiž nie je „in“.

A už vôbec nie, keď chcete stáť po boku úspešného chlapa. Čo na tom, že vás miluje a že mu vaše šediny zjavne neprekážajú. Aj tak je to fuj. Alebo ako som si prečítala v jednom z komentárov, „keď má žena na to prachy, nesmie takto vyzerať“. Naozaj?

Alexandra Grant sa v týchto dňoch vyjadrila k svojim šedinám na instagrame. Noviny The Independent upozornili na to, že Grant zdieľala informáciu z vedeckého výskumu, podľa ktorého neustále používanie chemických farieb na vlasy a chemických prípravkov na narovnávanie vlasov sa spája so zvýšeným rizikom rakoviny prsníka u žien.

Alexandra Grant a jej šediny

Pridala tiež zopár osobných informácií o tom, že šediny sa u nej objavili už vo veku 20 rokov, pričom roky si ich farbila rôznymi farbami až do okamihu, keď už nedokázala tolerovať toxicitu farbív. A tak sa rozhodla zostať prirodzená. Šedivá. „Som za to, aby si ženy v každom veku mohli vybrať, ako chcú vyzerať. Avšak keď ženy zomierajú kvôli štandardom krásy... tak sa poďme rozprávať o týchto štandardoch,“ píše na instagrame.

Keď sa Keanu Reeves prvý raz ukázal ruka v ruke s Alexandrou Grant, pre mnohých bol hrdinom, pretože začal randiť so ženou primeranou svojmu veku. Teraz sa však zdá, že rovnakou hrdinkou je aj ona, pretože sa rozhodla boriť škodlivé mýty krásy. A to vôbec nie je ľahké. Zvlášť, keď kráčate po červenom koberci.