srdiečka

Pistáciovo-brusnicové srdiečka

Náš vianočný špeciál má u vás už niekoľko rokov veľký úspech. Preto je pre nás radosťou vymýšľať a pripravovať ďalšie a ďalšie recepty. Niektoré zo suchých koláčikov ako brusnicové piškótky, anzac, medovníky, kokosky, sa stali vašimi rodinnými receptami, ktoré pečiete zas a zas, chválite si ich a nedáte na ne dopustiť. No a my veríme, že i tento recept na prípravu pistáciovo–brusnicových srdiečok bude patriť medzi tie úspešné. Môžete si miesto srdiečok pripraviť hviezdičky, stromčeky, alebo použiť akúkoľvek formičku na vykrajovanie. Konečné zdobenie je tiež na vás. Srdiečka samotné po upečení vyzerajú rozkošne a sú plné farieb.

Predovšetkým si pečenie koláčikov užite s celou rodinou. Všetkých, nie len tých našich. Vychutnávajte vône vianočného pečiva, vareného vína a nikam sa nežeňte. Budeme sa veľmi tešiť, ak nám z vášho pečenia pošlete foto, prípadne nás označíte na sociálnych sieťach.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.

kosik

Na prípravu Pistáciovo – brusnicových srdiečok budete potrebovať:
115 g masla
60 g práškového cukru
1 vajce
160 g hladkej múky
50 g kukuričnej múky
štipku soli
25 g sušených brusníc
15 g nasekaných pistácií
15 g sušených sliviek
kôru z ½ citróna
Na dozdobenie:
100 g bielej čokolády
pistácie
sušené jedlé lístky ruží

A takto na to:

V kuchynskom robote s nástavcom nožov rozmixujte maslo, cukor, vajce, múky a štipku soli. Cesto preložte na pracovnú dosku, pridajte na drobno nasekané brusnice, pistácie, slivky a cesto premieste. Preložte cesto na papier na pečenie, rozvaľkajte ho na hrúbku 3 mm a nechajte 1 hodinu v chladničke. Cesto vykrajujte, ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 stupňov 7 – 10 minút. Po upečení nechajte na mriežke vychladnúť, dozdobte rozpustenou čokoládou, pistáciami a jedlými lupienkami ruží.

Pri uskladnení vo vzduchotesnej nádobe, na chladnejšom mieste vydržia pistáciovo – brusnicové srdiečka pokojne dva až tri týždne. V takom prípade ich ale dozdobte pár dní pred konzumáciou.

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre