Photomedia s.r.o. Peter Kral
StoryEditor

Nová nádej pre páry, ktoré túžia po dieťatku. V Nitre vzniklo nové centrum pre asistovanú reprodukciu

06.12.2019, 13:10
Zdravie
Autor:
TS
Šanca, že mladý a plodný pár počne dieťa pri nechránenom pohlavnom styku počas jedného mesiaca sa s pribúdajúcim vekom znižuje. Tehotenstvá sa posúvajú do vyšších vekových kategórií, s čím sú spojené určité riziká. Niekedy však stačí prírode len trochu pomôcť a cesta k vytúženému dieťatku sa môže stať realitou.

Párom z Nitry a okolia, ktorým sa nedarí spontánne otehotnieť, svitá nová nádej. Už nemusia za pomocou cestovať. Priamo v meste otvorila spoločnosť Gyncare nové centrum pre asistovanú reprodukciu. Popri košickom je centrum Gyncare v Nitre druhým na Slovensku. Ponúka kvalitu v podobe komplexnosti služieb, inovatívnych metód riešenia neplodnosti, skúseností a erudovaného tímu odborníkov.

Založené na dobrých základoch

Takmer dvadsaťročné skúsenosti Centra pre asistovanú reprodukciu Gyncare v Košiciach boli výbornou platformou pre vznik ďalšieho zariadenia v Nitre. Dlhoročná prax špičkových špecialistov vo svojom odbore je zárukou dosahovania čo najlepších výsledkov v liečbe neplodnosti párov. Počas svojej existencie sa v Gyncare vykonalo viac ako 6-tisíc IVF zákrokov, po ktorých sa narodilo viac ako 2 200 detí.

Ponúkané riešenia sú „šité na mieru“

Starostlivosť o klientov v novom centre zabezpečí skúsený tím gynekológov. Okrem nich budú poskytovať konzultácie aj externí špecialisti na andrológiu, genetiku a reprodukčnú imunológiu.

 „Ku každému páru pristupujeme individuálne. Spoločne hľadáme tú najlepšiu cestu. V súčasnosti už vieme pomôcť stále väčšiemu percentu neplodných párov mať vlastné dieťa. Je však dôležité, aby riešenie neodkladali a navštívili centrum skoro, kým je ešte šanca,“ zdôrazňuje MUDr. Miroslav Herman, PhD., odborný garant Centra pre asistovanú reprodukciu Gyncare v Nitre a jeden zo zakladateľov reprodukčnej medicíny na Slovensku. 

otvorenie gyncare Photomedia s.r.o. Peter Kral

Diskrétnosť a VIP prístup

Moderné priestory Gyncare boli projektované s ohľadom na zabezpečenie maximálneho súkromia pre pacientov.

„Poskytujeme zdravotnú starostlivosť v oblasti veľmi citlivých, intímnych a osobných rozhodnutí, kde iba ideálna súhra najmodernejších prístrojov, najdostupnejších liečebných metód a osobného prístupu zaručuje čo najvyššiu úspešnosť. Aj preto sa od prvej návštevy u nás snažíme našim pacientom nájsť riešenie s ľudským prístupom a VIP pocitom,“ vysvetľuje Ing. Iveta Konýčková, senior embryologička Centra pre asistovanú reprodukciu Gyncare v Nitre.

Práca s orgánmi menšími ako bunka

Gyncare v Nitre sa zameriava aj na diagnostiku subcelulárnej mužskej a ženskej neplodnosti. Znamená to, že predmetom skúmania sú časti bunky.

„Pokroky v reprodukčnej medicíne a dostupné technológie umožňujú pomôcť aj párom, ktoré by v minulosti nemali šancu na vlastné deti. Naším cieľom je poskytnúť párom čo najkomplexnejšie služby,“ hovorí Ing. Peter Kalenčík, konateľ Centra pre asistovanú reprodukciu Gyncare.

Technológie, ktoré stoja pri zrode nového života

Centrum pre asistovanú reprodukciu Gyncare v Nitre je vybavené najmodernejšími technológiami, ktoré dávajú pacientom 100%-nú istotu, že ich oocyty, spermie a embryá budú uskladnené v najlepších podmienkach. Monitorovací systém „Time lapse“ zabezpečuje kontinuálny monitoring vývoja embryí a systém Log & GuardTM nepretržite sleduje kritické parametre vo všetkých kľúčových prístrojoch.

Unikátny darcovský program ako súčasť komplexnej liečby neplodnosti

Pre páry, ktoré z rôznych dôvodov nemôžu počať vlastné dieťa, Gyncare poskytuje program unikátnej databázy darcov/darkýň výber najvhodnejšej darkyne/darcu bez čakania.

otvorenie gyncare Photomedia s.r.o. Peter Kral

„Poistenie“ neplodnosti

Gyncare ponúka možnosť zmrazenia a uskladnenia vlastných zárodočných buniek (oocytov, spermií) ako rezervu, či už z dôvodu medicínskej indikácie (napr. onkoliečba), alebo ako prevencia či „poistka“ pre neskoršie obdobie.

Jedinečné partnerstvo pre správnu a rýchlu diagnostiku

Centrum pre asistovanú reprodukciu Gyncare susedí v jednej budove s modernými laboratóriami MEDIREX GROUP, čo značne urýchľuje spracovanie vzoriek a doručenie výsledkov laboratórnych vyšetrení. Na základe vzájomnej kooperácie laboratóriá zavádzajú do praxe najmodernejšie vyšetrenia slúžiace pre potreby centier Gyncare, či už v genetike, ako aj v iných odboroch laboratórnej medicíny. Na jednom mieste tak dostanú pacienti včasnú a komplexnú diagnostiku, ktorá umožní rýchlejšie začať efektívnu liečbu a pomôcť bezdetným párom k vytúženému šťastiu. Objavenie príčiny problému je spravidla prvým krokom k jeho vyriešeniu, preto v Gyncare venujú mimoriadnu pozornosť práve komplexnej diagnostike.

Viac informácií o Centre pre asistovanú reprodukciu Gyncare nájdete na www.gyncare.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. apríl 2024 16:25