Nečistá pleť v zime? Potrebuje tri ľahké triky!

Teplota vonku klesá, kúrenie ide častokrát na plné obrátky. Mnohým sa to na pleti odrazí okamžite - je suchá, nečistá a balzam na pery je odrazu náš najlepší priateľ.

06.12.2019 13:00
Krásna, žiarivá a čistá pleť? Čo tak všetky... Foto:
Nielen pery, aj pleť potrebuje v chladných mesiacoch extra starostlivosť.
debata

Veľa žien so zmiešanou pleťou trápi v chladnom ročnom období suchá pleť, nečistoty a zároveň bojujú so suchými miestami a začervenaním. Je čas na zmenu! Tu sú tri triky, ako s jednoduchými prostriedkami priviesť pleť znova do rovnováhy. Pokožka potrebuje predovšetkým vlhkosť, vlhkosť a ešte raz, vlhkosť.

Zmena starostlivosti

Pleť má v zime úplne iné potreby ako v lete. Veľa žien, ktoré v lete bojujú s mastnou alebo zmiešanou pleťou, majú v zime náhle problém so suchou a citlivou. Preto je dôležité venovať pozornosť potrebám pokožky a starostlivo si vyberať aj produkty. Napríklad pleťové vody môžu byť v lete celkom príjemné, avšak v zime príliš vysušujú. Radšej ich vymeňte za mierne pleťové vody alebo ružovú vodu. Vyrovnávacie a hydratačné sérum môže byť v chladnom ročnom období skutočným záchrancom. Opatrnosť je na mieste aj v používaní čistiacich gélov a peelingov. Ženy so suchou pokožkou by mali čistiaci gél vymeniť za veľmi jemný, pokožku vysušuje menej. Nezabudnite tiež, že masky s kyselinou hyalurónovou budú odteraz vaším verným spoločníkom.

Aj make-up potrebuje vlhkosť

Nielen pery, aj pleť potrebuje v chladných mesiacoch extra starostlivosť. Najlepšie je použiť sérum a následne hydratačný krém. Pri čistení dávajte pozor na čistenie vlažnou vodou, alebo dokonca siahnite po micelárnej vode. Tá čistí a zvlhčuje zároveň. Okrem toho by ste sa mali bližšie pozrieť aj na svoj make-up. Veľa produktov totiž pleť vysušuje. Dobrý tip: Do svojho tekutého make-up-základu kvapnite pár kvapiek mandľového či jojobového oleja.

Masky a peelingy

Vyrážky, komedómy alebo vysušené miesta – s najväčšou pravdepodobnosťou vašej pokožke ublížil nedostatok vlhkosti. Ženy s mastnou pleťou si často myslia, že musia pleť zbavovať vlhkosti. To však spôsobuje pravý opak. Koža sa zúfalo snaží vyvážiť rovnováhu vlhkosti a produkovať viac mazu. Doprajte svojej pokožke extra program. Parný kamilkový kúpeľ alebo medová maska pleti len pomôže. Jemný peeling odstráni suché odumreté kožné bunky a pripraví pleť na ďalšiu starostlivosť. Hydratačné masky a pleťové oleje tiež pomôžu podráždenej pokožke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #akné #zima #rovnováha #peeling #suchá pleť #vlhkosť

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...