Stačil mi len med a hrsť ovsených vločiek. Moja tvár je nádherná a v zime nepotrebujem žiadne špeciálne produkty

Hyriaková Kristína

Foto: unsplash

V zime dostáva naše telo poriadne zabrať. Nielen, že na nás z každej strany útočia rôzne bacily a choroby, ale poriadne facky od počasia dostáva aj naša pleť, ktorá si teraz vyžaduje naozaj veľmi veľkú starostlivosť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Starostlivosť o pleť by mala byť pre nás jednoznačným základom, a to v každom počasí, nielen v zime. Keď sa však ochladí, naša pleť nám dáva dostatočne najavo, že niečo potrebuje. Či už je suchá, zapálená, aknózna alebo potrebuje hydratovať, vždy vám to dáva najavo a vy by ste si to mali všímať. Jasné, niekedy to môže byť aj obyčajný mráz alebo jednoducho strava, ale nikdy neviete, kedy môže zima skutočne ublížiť vašej pleti tak, že sa z toho nebude vedieť spamätať.

Foto: unsplash

Správna hydratácia

Množstvo žien si myslí, že počas zimy nie je dobré pleť hydratovať krémami, pretože obsahujú vodu. Je pravda, že keď vám na tvári takýto krém zamrzne, nie je to nič príjemné a určite to nie je pre vašu tvár vhodné. Napriek tomu by ste hydratovať mali, a to ako zvonka, tak aj zvnútra. Musíte si však dávať pozor na to, aby krémy neobsahovali vodu.

Masky a zima

Masky na tvár sú perfektnou voľbou aj v zime, musíte si však vybrať tie správne. Určite vás poteší, keď vám povieme, že nemusíte ísť vykúpiť celú drogériu preto, aby ste mali doma účinné masky. Vytvoriť si ich môžete aj doma a oveľa jednoduchšie, než by ste si mysleli.

Kávová maska

Zrniečka z kávy vám pomôžu so šúpajúcou sa pokožkou a budú slúžiť ako výborný píling, no dajte si pozor, aby ste to neprehnali. Potom môže byť vaša pleť suchá. Napriek tomu to vašu pleť dokáže perfektne prekrviť a dodá jej potrebný lesk a bude brániť pred vonkajšími vplyvmi. Stačia vám len obyčajné zrniečka kávy, pozor však aj na to, ako silno si pleť šúchate.

Foto: unsplash

Maska z ovsených vločiek

Ovsené vločky vo všeobecnosti dokážu pokožku upokojiť a práve preto je dobrá hlavne na to, keď máte výraznejšie a boľavé akné. Med, ovsené vločky a jedno vajíčko spolu zmiešajte, naneste na tvár a potom opláchnite vlažnou vodou. Takto vytvoríte aj dobrú ochranu pred zimou.

Avokádová maska

Zrelé avokádo je krásne mäkké a spolu s kvapkou olivového či ešte lepšie kokosového oleja si ho môžete pekne naniesť na tvár. Po niekoľkých minútach opláchnite vlažnou vodou. Avokádo bude vašu pokožku chrániť pred vysušením a zároveň brániť tvorbe vyrážok. Je možno trochu škoda, že avokádo nezjete, ale vaša pleť sa vám určite poďakuje.

Foto: unsplash

Medová maska

Med má taktiež antioxidačné účinky a zároveň je podľa mnohých ľudí aj receptom na mladosť. Stačí, keď ho zmiešate s vaječným bielkom a zamiešajte. Potom si ju dajte na tvár na 15 minút a opláchnite vlažnou vodou. Vaša pleť sa takto oveľa lepšie prispôsobí na mráz a bude pred ním aj výborne chránená.

Najnovšie články