Po pôrode žil len tri hodiny. Mamička predčasne narodeného chlapca sa však žiaľu nepoddala a urobila niečo úžasné

Hyriaková Kristína

Foto: unsplash/Wes Hicks

Život so sebou nie vždy prináša nádherné príbehy. Je to často bolesť a nikto poriadne nevie, ako sa môže všetko zvrtnúť. Dôležité však je opäť sa postaviť na nohy.

Článok pokračuje pod videom ↓

Taký je aj príbeh Sierry Strangfield z USA, o ktorom informoval portál The Sun. Sierre sa predčasne narodil chlapček Samuel a zomrel len tri hodiny po tom, ako prišiel na tento svet. Trpel Edwardsovým syndrómom, genetickým ochorením. Keď malý Samuel zomrel, Sierra sa rozhodla, že bude pomáhať ostatným. O niekoľko mesiacov darovala novorodeneckej jednotke intentívnej starostlivosti neuveriteľný dar.


Po smrti Samuela si ešte dva mesiace odsávala materské mlieko a dala si ho zamraziť. „Keď som zistila, že som tehotná, vedela som, že chcem dojčiť. No keď sme zistili Samuelovu diagnózu, bolo mi jasné, že sa to nestane. Prišla som o svoju nádej. Ešte predtým, než zomrel, som sa rozhodla, že si budem mlieko odsávať, a potom ho darujem,“ napísala na svojom Facebooku. Podľa nej jej dcérke Porter darovala materské mlieko cudzia žena, pretože ona s tým mala problémy.


Dodáva, že dojčenie nie je jednoduché a odsávanie mlieka už vôbec nie. A to hlavne pre mamičky, ktoré dieťa nemajú. „Boli chvíle, kedy som sa veľmi hnevala. Prečo sa mi tvorí mlieko, aj keď nemám žiadne dieťa, ktoré by som kŕmila. Prečo sa kvôli tomu v noci budím? Druhá časť mňa však vedela, že toto je to jediné, čo ma so Samuelom spája na Zemi. Dúfam, že je na mňa hrdý,“ napísala Sierra. Materské mlieko darovala mliečnej banke na jednotke intenzívnej starostlivosti pre novorodencov.

Najnovšie články