Advent v Bratislave: Vianočné trhy sú aj na hrade

2019-12-06 08:00:00 |   |    | 

Na Bratislavskom hrade sa už minuý víkend začali štvrtým rokom vianočné trhy, ktoré organizuje Národná rada (NR) SR rozsvietením vianočného stromčeka pred budovou parlamentu.



 

Súčasťou programu je aj charitatívna zbierka teplého oblečenia pre ľudí v núdzi a zbierka obojkov pre zvieratá v útulkoch. TASR o tom informovali z odboru komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR.

Veľmi ma teší, že sa z adventu na hrade stala pre ľudí už akási milá predvianočná tradícia. Aj touto cestou sa nám podarilo oživiť areál dominanty nášho hlavného mesta a priblížiť ho všetkým ľuďom,“ zdôraznil predseda NR SR Andrej Danko (SNS).

Stánky s jedlom, vianočným sortimentom a suvenírmi nájdu návštevníci na Západnej terase hradu. Počas trvania trhov sa môžu Bratislavčania tešiť aj na sprievodný hudobný program.

Charitatívny aspekt podujatia sa naplní počas víkendu 14. - 15. decembra, keď sa bude pri hrade konať zbierka perín, diek, starých obojkov, prípadne aj ďalších vecí, ktoré potešia zvieratá v útulkoch. Počas tejto zbierky môžu návštevníci priniesť a venovať ľuďom v núdzi aj oblečenie.

Najmenší návštevníci si budú môcť vyskúšať kurz výroby ozdôb zo šúpolia, kurz maľovania na sklo i tlačenie ozdôb na 3D tlačiarni. Na Západnej terase si zase budú môcť vo Vianočnej čitárni vypočuť príbehy.

Vianočné trhy na Bratislavskom hrade budú trvať do 21. decembra.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR - Pavol Zachar
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa