Ľudia ju označujú za „riaditeľku roka“. Nariadila cvičný teroristický útok, nikoho však na to neupozornila

Hyriaková Kristína

Foto: unsplash

Deti by mali byť pripravené na všetko, aby vedeli, ako majú reagovať v akejkoľvek situácii. Riaditeľke zo základnej školy to však nevyšlo.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako informoval portál TVN24, riaditeľka školy v poľskom meste Barczewo prišla o funkciu potom, ako si objednala cvičný teroristický útok. Na akciu však nikoho dopredu nepripravila. Do školy z ničoho nič vbehli zamaskovaní muži a všetci zostali v šoku. Nielen deti, ale aj učitelia boli vydesení.

Deti však zostali tak v šoku, že konali veľmi nerozvážne a všade vypukla panika. Deti sa báli a plakali, jeden žiak dokonca vyskočil z okna. Na sociálnej sieti teraz ženu označujú ako „riaditeľku roka 2019“, pretože o cvičení informovala až potom, keď bola celé škola obsadená mužmi v maskách. Tí boli fanúšikovia vojenskej histórie, ktorých si riaditeľka objednala. Deti to celé psychicky zasiahlo a mnohé sú traumatizované, potrebujú pomoc odborníkov. Muži boli totižto veľmi presvedčiví. Na chodbe dokonca odpálili granát.

V šoku sú aj rodičia detí, úrady a polícia. Ani ich totižto nikto neinformoval. Našťastie, všetko sa skončilo bez fyzických zranení. Polícia zároveň povedala, že keby prijali hlásenie o teroristickom útoku, išli by do akcie s plným nasadením a podľa toho by sa aj správali. Všetko sa mohlo skončiť veľmi zle.

Najnovšie články