Kickboxeri Garaj a Mayerová na MS v Turecku

Druhá časť majstrovstiev sveta v kickboxe sa odohrala v tureckej dovolenkovej destinácii Antalya. Celkový počet pretekárov, ktorí sa na šampionáte zúčastnili, bol 696 zo 63 krajín. V dvanásťčlennej slovenskej výprave boli aj dvaja členovia popradského klubu PAGA GYM – Pavol Garaj a Barbora Mayerová. Slovenskej reprezentácii sa podarilo získať jednu zlatú, jednu striebornú a dve bronzové medaily. Keď sa prirátajú aj medaily z prvej časti MS v Sarajeve, tak ide o vôbec najúspešnejší svetový šampionát v doterajšej histórii slovenského kickboxu. (2 x zlatá, 1 x strieborná, 3 x bronz).

Popradskí kickboxeri Garaj a Mayerová

Barbore Mayerovej sa v Turecku nepodarilo dostať sa cez svoj prvý zápas proti o takmer 12 rokov staršej Angličanke s poľskými koreňmi Monike Markowskej. Je to skúsená pretekárka, ktorá má na konte dve strieborné medaily z majstrovstiev Európy (2016, 2018). Barbora predviedla veľmi bojovný výkon, s ktorým môže byť spokojná. Navyše sa jej podarilo doniesť bronzovú medailu z prvej časti MS, zo Sarajeva, čo je pre 19-ročnú pretekárku obrovský úspech.

Pavol Garaj, ktorý prišiel obhajovať striebro z MS spred dvoch rokov, taktiež prehral svoj úvodný zápas proti Soufianovi Marzaqovi z Maroka a šampionát sa tak pre neho skončil. Maročan prekvapivo zdolal každého, kto sa mu postavil do cesty, a stal sa majstrom sveta. Vyhral všetkých svojich 5 zápasov – proti reprezentantovi Turkmenistanu, Slovenska, Nórska, Ukrajiny – a vo finále zdolal minuloročného majstra sveta a Európy z Ruska Nikitu Selianskeho. Pre Garaja je to veľká škoda, pretože zápas až do poslednej minúty bodovo vyhrával, no potom Maročan obrátil stav duelu na svoju stranu a Garaj už stratu nedohnal.

Pre Garaja sa sezóna ešte nekončí, pretože sa 21. 12. 2019 sa spoločne so svojím klubovým kolegom Samuelom Hadzimom predstavia na akcii pod názvom PCF NEW ERA v popradskej Aréne. Garajovi sa do cesty postaví dosiaľ neporazený Poliak Krzysztof Marianczyk. Hadzima má za súpera tiež skúseného Poliaka Michala Królika.