Pozvánka na Vianočnú RAW súťaž v tlaku na lavičke

Dňa 8. 12. 2019 sa v priestoroch nákupného centra BORY MALL v Bratislave (na prízemí – na námestí) koná tradičná Vianočná RAW súťaž v tlaku na lavičke.

Slovenská amatérska federácia silového trojboja (AWPC-Slovakia) organizuje už 14. ročník tejto populárnej súťaže, ktorá je určená nielen pre registrovaných, ale aj pre neregistrovaných pretekárov.

Počas najstaršej OPEN pohárovej súťaže na Slovensku sa bude súťažiť v 8 kategóriách, dvoch ženských (ženy – dorast + junior, ženy open + masters) a v šiestich mužských (dorastenci, juniori, masters od 40 do 49 rokov, masters nad 50 rokov, open do 100 kg a open nad 100 kg). V súťaži sa predstavia v kategórii hostia aj pretekári vo veku 13-15 rokov, ktorí ešte podľa pravidiel AWPC – Slovakia nemôžu súťažiť oficiálne.

Na súťaž sa do dnešného dňa (5. 12.) prihlásilo 74 pretekárov z 5 štátov. S domácimi pretekármi budú o cenné trofeje a hodnotné ceny bojovať pretekári z Česka, Maďarska, Rakúska a Slovinska.

Súťaž plní myšlienku, pre ktorú bola v roku 2004 prvýkrát zorganizovaná: dať na jednom súťažnom pódiu priestor nielen najlepším RAW bencherom sveta, medailistom z majstrovstiev sveta a Európy ale aj mladým pretekárom, pre ktorých je veľakrát Vianočná RAW súťaž v tlaku na lavičke ich prvou oficiálnou súťažou v živote a mnohokrát i odrazovým mostíkom v ich ďalšej športovej kariére. V tomto roku je z celkového počtu 74 prihlásených pretekárov až 35 v dorasteneckom alebo juniorskom veku.

Aktuálny zoznam prihlásených pretekárov nájdete na web stránke sk.wuap-powerlifting.com.

Využite možnosť vidieť pretekárov v jednej z najobľúbenejších súťažných disciplín priamo na súťažnom pódiu.

Súťaž sa začína o 12. hodine, vstup je voľný.