Tri veci, ktorých sa musíte vzdať, ak chcete schudnúť: Zmeňte postoj a privítajte postavu snov!

Zdroj: gettyimages.com
2019-12-05 11:30:00

Zo všetkých strán počúvame, ako schudnúť a byť zdraví. Niekedy však snaha o zhodenie kíl vedie iným smerom, ako by sme chceli a naša hmotnosť kontroluje nás, nie my svoju hmotnosť. Výsledkom je frustrácia, negatívne zmýšľanie, sebaobviňovanie a žiadne výsledky. Zmeňte svoj postoj a naštartuje chudnutie!

Mnohí považujú jedlo za svojho nepriateľa, s ktorým bojujú každý deň. Zle nastavený pohľad! Jedlo treba vidieť ako palivo a radostný zážitok. Ak je to pravý opak, trápia sa rôznymi diétami, sú frustrovaní, snažia sa schudnúť, ale toto trápenie nakoniec nikam nevedie a situácia sa zhoršuje. 

Čítajte tiež: Rýchle tipy, ktoré vám zachránia korunu krásy: Ročné obdobie vás nepripraví o vlasy!

Podľa terapeutky Dr. Heather McKeeovej na portáli medicaldaily.com, ktorá pracuje viac ako 10 rokov v oblasti úbytku hmotnosti a zmeny správania sú tri veci, ktorých sa musíte vzdať, aby ste dosiahli úspech v chudnutí. Ak ich vo svojom živote odstránite, kilá pôjdu pekne dolu!

Vzdajte sa...

...diéty

Žiadne diéty. Skoncujte s tým raz a navždy. Podľa prieskumu 80% diét zlýha v prvom roku, keďže sa nedajú dodržiavať. Hoci sa na prvý pohľad zdajú ideálne a v priebehu krátkej doby môžete zaznamenať úbytok kíl, dlhodobo sú nepraktické. Vaše telo nedokáže dlhšie takýmto spôsobom chudnúť, vy s tým budete bojovať a následkom bude stres. Pod vplyvom stresu sa jedného dňa naštvete a vyjete obsah celej chladničky. Nakoniec budete tam, kde ste boli predtým. Dokonca to môže byť aj horšie a ručička na váhe bude ukazovať viac, ako na začiatku, keď ste sa rozhodli pre diétu. Radšej jedzte všetko a s mierou. Postupne nahraďte potravinymi zdravšími náhradami a nezabúdajte na pohyb. Jednoduché, ale účinné.

...trestania, ak na váhe nevidíte výsledok

Ide o niečo, čo sa deje veľmi často. Stavajú sa na váhu a očakávajú, že kilá pôjdu postupne dolu. Hoci na tom nie je nič zlé, mnohí sa vážia príliš často. Ručička na váhe raz klesá a raz stúpa hore. Napríklad počas menštruácie, kedy ženské telo zadržiava v sebe viac vody, sa môže stať, že budete mať o kilo viac. Pri pohľade na váhu si potom môžete myslieť, že ste v chudnutí neúspešné. Poviete si, že musíte byť prísnejšia a zakážete si viac potravín. Neupriamujte zbytočne pozornosť na váhu a nevážte sa každý deň. Jej kolísanie by vám mohlo narobiť zbytočné starosti. Ideálne je vážiť sa najviac raz za týždeň a vždy ráno nalačno pred raňajkami. Dôležitejší je však celkový pocit zo seba samého a taktiež, či vám rifle, ktoré ste ledva zapli minulý rok, dnes  úplne sedia.

...detoxikácie

Mnohí si myslia, že detoxikácia naštartuje chudnutie. Pitie rôznych zeleninových a ovocných štiav naštartuje metabolizmus a pripraví telo na zhadzovanie kíl. Hoci to nie je nezmysel, nie je to nevyhnutné. Pokojne začnite postupným nahrádzaním nezdravej stravy tej zdravej, pričom nemusíte piť žiadne detoxikačné a prečisťujúce šťavy. Telo sa detoxikuje stále, aj počas tých troch hodín, kedy nič nekonzumujete. Možno, že vás nejaké zdravotné problémy prinútia dodržiavať špeciálnu stravu, založenú na prečistení. V každom prípade sa o tom poraďte s lekárom a hlavne dajte na ňho, aká detoxikácia je úplne bezpečná a vhodná pre vás.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie chudnutie kilogramy

2019-12-05 11:30:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia