Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Tekvicové medovníčky bez cukru

Tekvicové medovníčky bez cukru

Pôvodne vznikli ako detské medovníčky - bez cukru, sladené len datlovou pastou. Lenže keď som ich ochutnala, boli mňam aj pre dospelých. Pre tých, čo už nepotrebujú toľko sladiť, lebo si zvykli na menej cukru, sú akurát. Pre ostatných treba pridať trochu viac pasty, alebo dosladiť medom či cukrom.

  • Čas varenia 10 minút 175°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

100 g  maslo
60 g  datlová pasta
160 g  tekvicové pyré
1 ČL  perníkové korenie
 štipka prášku do pečiva
(2 ČL  med alebo datlový sirup)
220 g  hladká špaldová alebo pšeničná chlebová múka
 bielok alebo mlieko na potretie
 vlašské orechy alebo mandle na ozdobenie

Postup prípravy

Návod, ako si urobíte tekvicové pyré, mám tu. Ale pokojne použite len čisté hokkaido. Ak sa rozhodnete dosládzať medom alebo niečím tekutým, treba navýšiť množstvo múky. To možno bude treba aj tak, lebo každé pyré môže mať inú hustotu.


Do misy dáme pyré, pastu, mäkké maslo a prípadne med. Ak máte tvrdšiu pastu, môžete ju nastrúhať. Alebo jednoducho všetko spolu vymixovať tyčovým mixérom. Pridáme múku spolu s perníkovým korením a práškom do pečiva. Rukami vymiesime cesto podobné lineckému. Dáme ho zachladiť, aby sa nám s ním lepšie robilo.

Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme vianočné tvary. My sme to robili spolu s ani nie štvorročnou Karolínkou, takže niektoré kúsky nie sú úplne dokonalé. Ale sú naše. :)

Ukladáme na plech s pečiacim papierom alebo nejakou viac eko náhradou (odporúčam teflónovú fóliu). Potrieme bielkom, prípadne aspoň mliekom. Nemusíme potierať vôbec, ale orechy, ktorými koláčiky následne odekorujeme, tak lepšie držia.

Dáme piecť do vyhriatej rúry a odsledujeme. Keďže zlatisté sú aj surové vďaka tekvici :), treba sledovať iné faktory. Keď začnú voňať, sú po krajoch pevné a zo spodku tmavšie ako zvyšok, už by mohli byť. Na mriežke pri chladnutí ešte stvrdnú, ale vo vnútri ostanú mäkké.

4. 12. 2019 18:18

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty