Kokosové ježe

emko ~ 7. december 2023 - 10:29

Kokosové ježe sú jednoduchým zákuskom, ktorý zaručene prevonia celú domácnosť. Žiadne umeliny, iba poctivá domáca chuť. Kokosové ježe sú veľmi chutné a dlho vydržia šťavnaté.

Suroviny
Cesto:
 
 
2
PL
1
PL
1
ks
200
ml
Poleva:
 
 
1
ks
6
PL
4
PL
4
PL
Ostatné:
 
 

Všetky suroviny na cesto poriadne vyšľaháme a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme do vyhriatej rúry piecť asi na 20 minút pri 180 stupňoch.

Než sa korpus upečie, pripravíme si suroviny na polevu a nádobu dáme nad paru.

Chvíľku šľaháme nad parou na redšiu polevu. Upečený korpus medovej farby nakrájame na štvorce. Každý napichneme na vidličku, namočíme v poleve a obalíme v kokose.

Komentáre

Therra ~ 7. január 2020 - 12:58

Sú úžasné, ako všetky recepty od vás, ktoré som vyskúšala. Pečiete presne ako moja babička. Nanešťastie, vždy keď sa opýtam na jej recepty, všetky mierky sú od oka :-D. Preto som nesmierne rada, že som našla vašu stránku!!!! Vďaka

0

semia ~ 31. január 2014 - 9:13

dnes som ich robila a sú fantastické!!!! našla som aj recepty kde do polevy na namáčanie ide aj palmarin ale neviem načo ked tieto sú super :-) dakujem za recept

0

hjindriska ~ 22. január 2014 - 11:09

Tyto ježe jsou opravdu moc dobré. Recept mám ještě od staré babičky, takže už je pečeme asi 40 let, ale jen na Vánoce. Opravdu jsou výborné.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj