Plávajúca podlaha na stenu? Pozitíva a negatíva

Plávajúca podlaha na stene
zdroj: gettyimages.com
...

Podlaha na stene je posledným „výkrikom“ zo sveta interiérového dizajnu. Odhoďte zábrany a zmeňte staré a tradičné veci na niečo nové, originálne a nevídané. Veď v centre diania môže byť aj stena.

Laminát na stene? Nebojte sa inovácií

Interiérové dizajnérstvo je charakteristické neustálymi inováciami, inšpiráciami a neobmedzenými možnosťami. V tomto svete je dovolené takpovediac všetko. Najpopulárnejšou zostáva aj naďalej kombinatorika. Kombinujte materiály, vzory, farby a nebojte sa výsledkov. Súčasným hitom je totiž laminát na stene. Hovoríme o modernom a inovatívnom postupe, ako stenu ochrániť a ozvláštniť. Jednoduchá je aj inštalácia.

Pozitíva
Plávajúca podlaha dokáže, vďaka najrôznejším dekorom, napodobniť veľké množstvo materiálov.  Z hľadiska údržby je však najideálnejším riešením. Na stene pôsobí ako zvukový izolant, je vodeodolná a jej čistenie zvládnete vlhkou hubkou. Môžete ju aplikovať na miesta, ktoré sú v neustálom ohrození zašpinenia. Túto skutočnosť oceníte hlavne pri malých deťoch a domácich miláčikoch. V prípade laminátu sa nemusíte obávať ani škodlivých látok a baktérií.

Inštalácia
Aplikácia plávajúcej podlahy na stenu už nie je ničím výnimočným. Pri práci ale dbajte na jej precízne upevnenie. Vyberte si radšej tenšie druhy laminátu, ktorých ponuka na trhu je pomerne bohatá. Dokonale upravený musí byť aj podklad, v našom prípade stena. Každá nedokonalosť by sa totiž prejavila na inštalovanom lamináte. Ešte pred aplikáciou podlahy natrite stenu penetračným prípravkom. Následne môžete začať s lepením podlahy. Natierajte jednotlivé pásy a pomaly ich vedľa seba prikladajte na stenu. Ak budete pri práci trpezliví a precízni, konečný výsledok vás zaiste ohromí.

Použitie
Plávajúca podlaha nemusí byť len klasickou podlahovou krytinou. Vynikne aj ako obklad za kuchynskou linkou alebo v kúpeľni, ozdobíte ňou stenu v obývačke či vyčarujete prírodnú romantiku v spálni. Pružnosť materiálu uvítate pri obkladaní vypínačov a zásuviek. Ideálnym riešením je voľba rovnakej farby na všetky plochy – samotnú podlahu, dvere aj steny. Krásne jednotný celok pôsobí harmonicky.

V tejto súvislosti by vás mohlo zaujímať: