Rýchle tipy, ktoré vám zachránia korunu krásy: Ročné obdobie vás nepripraví o vlasy!

Zdroj: gettyimages.com
2019-12-04 12:00:00

Pozorujete okrem padajúcich listov a chladného počasia aj to, že vám padajú vlasy viac ako obvykle? Výkyvy teplôt vlasy vysúšajú, oslabujú vlasový folikul a tie potom vypadnú. Nezúfajte, sezónne vypadávanie vlasov je bežné. Našťastie existuje niekoľko spôsobov, ako ich posilniť. Predsa len sa hovorí, vlasy sú koruna krásy.

Čo spôsobuje sezónne vypadávanie vlasov?

Každé leto sú vlasy vystavené teplu, chlóru, slanej vode a slnečnému žiareniu, to ich oslabuje. Sú krehké, suché a náchylné na lámanie, viac vypadávajú. Nie je však potrebné panikáriť, existujú spôsoby, ako zvrátiť tento jav.

Čítajte tiež: Nenechajte sa oklamať nepravým vianočným punčom: Znak, ktorý ho prezradí!

Je však dôležité mať na pamäti, že vypadávanie vlasov je individuálne a u každého zaberie niečo iné. Je normálne, že denne vypadne 60 až 80 vlasov. Ak je to viac, mali by ste zbystriť pozornosť. Niekedy za tým môže byť aj ochorenie, hormonálna nerovnováha alebo chorá štítna žľaza. V tom prípade by ste mali navštíviť lekára. Ak ste si istí, že ste zdraví, no vlasy vám aj tak padajú, vyskúšate tieto rady podľa cheatsheet.com.

1. Zmeňte stravu

To, čo jete, môže ovplyvniť kvalitu vašich vlasov. Aby sme boli zdraví, naša strava by mala byť vyvážená. Vedeli ste, že jedlo ovplyvňuje kvalitu vlasov a pokožky? Pridajte do svojho jedálnička potraviny bohaté na mastné kyseliny, ako je avokádo, mandle, kokosový olej, losos a chia semienka a po pár týždňoch pocítite pozitívne účinky na vlastnej koži. Nezabúdajte na pitný režim.

2. Používajte produkty, ktoré podporujú rast vlasov

Vyskúšajte prípravky proti vypadávaniu vlasov. Či sa už rozhodnete pre šampón, masku, kondicionér, tabletky či vlasový aktivátor, je to na vás. Na trhu ich je dostatok. Prípadne môžete produkty kombinovať. Vlasové prípravky by mali obsahovať biotín, zinok, vitamín B a rovnako aj výťažky z pšeničných klíčkov. Pri výbere šampónu si dajte pozor, aby obsahoval čo najmenej farbív, vôní a vysušovadiel.

3. Nepoužívajte kulmy, žehličky

Teplo z fénu, kulmy či žehličky poškodzuje vlasy, sú krehkejšie a lámu sa. Najlepšie urobíte, keď ich budete sušiť na vzduchu. Voľným sušením podporíte rast nových vlasov. Ak sa ponáhľate a fén musíte použiť, nastavte ho na najnižšiu možnú teplotu. Vyhýbajte sa účesom, ktoré príliš ťahajú vlasy. Noste vlasy voľne zopnuté, najlepšie však rozpustené. Vyhýbajte sa sponkám a gumičkám, ktoré vytrhávajú vlasy.

Fotogaléria


Tagy:
vypadávanie vlasov vlasy

2019-12-04 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia