Ako si vybrať okuliare, ktoré oživia vašu osobnosť?

V súčasnosti dokážeme za niekoľko sekúnd nájsť online množstvo užitočných článkov a návodov na to, ako si nájsť tie najsprávnejšie okuliare. Nie je to však také jednoduché, keďže kamenné a online obchody ponúkajú nekonečné množstvo produktov. Aby sme vám tento proces trošku uľahčili, prinášame vám niekoľko dobrých rád, ako si vybrať nové dioptrické okuliare.

Online alebo offline?

Veľa zákazníkov stojí v súčasnosti pred touto neľahkou dilemou – online alebo offline? Niekto preferuje nákup v kamenných obchodoch, kde si môže produkt reálne vyskúšať, niekto zas odporúčajú online nákup, ktorý je veľmi rýchly a flexibilný. Zlatou strednou cestou je napríklad e-shop DUOS, ktorá má i svoje kamenné predajne.

Aký typ okuliarov sa hodí k mojim črtám tváre?

Pri výbere okuliarov by ste určite mali začať s tým, že zistíte, aký máte typ tváre. Až potom môžete riešiť napríklad farbu rámov. Tu sú 4 základné typy čŕt tváre:

  • Okrúhla tvár

Väčšina ľudí v tejto kategórií sa snaží o optické predĺženie tváre a to širšími a tmavými rámami, vďaka ktorým začína okrúhla tvár pripomínať oválnu. Zároveň sa neodporúčajú okrúhle okuliare, pretože tie len viac zvýraznia to, že máte okrúhlu tvár.

  • Hranatá tvár

Ľudia s hranatou tvárou majú zväčša veľmi ostré črty tváre a preto je dobre ich zjemniť dioptrickými rámami jemnejších tvarov, napríklad oválnymi, okrúhlymi alebo cat-eye typom.

  • Oválna tvár

Tento typ tváre je najideálnejší, pretože sa týmto ľuďom hodí väčšina rámov. Mali by sa však vyhnúť príliš výrazným rámom a šírka by mala byť rovnaká alebo len o trošku širšia ako šírka tváre.

  • Srdiečková tvár

Keďže má tento typ veľmi ostré črty tváre, ktoré zväčša začínajú širokým čelom a končia veľmi ostrou bradou, sa odporúča vyvážiť tieto črty tváre napríklad pilotkami, rámami, ktoré majú štvorcový alebo zaoblený rámček v spodnej časti. Neodporúčajú sa však príliš výrazné alebo masívne rámy, ktoré by len zbytočne viac zvýraznili hornú časť tváre.

Vyberte si správnu farbu

Keď už viete, aký typ okuliarov sa vám najlepšie hodí, môžete prejsť na výber správnej farby. Tú si môžete vybrať na základe farby vašich očí, vlasov alebo odtienu pokožky.

  1. Odtieň pleti

Pri výbere nových rámov by ste určite mali brať do úvahy odtieň tváre. V rámci tejto kategórie vieme ľudí rozdeliť do 2 základných skupín.

Tmavšie alebo snedé typy by si mali vybrať rámy okuliarov vo farbách ako napríklad béžová, hnedá, zlatá, ružová, oranžová, smotanová, červená, žltá alebo zelená. Skvele vám určite sadnú napríklad luxusné okuliare Balenciaga.

Zdroj: https://duos.sk/balenciaga-bb0067o-003/

Typom so svetlou pokožkou sa zas budú perfektne hodiť okuliare vo farbách ako čierna, sivá, ružová, biela alebo fialová.

  1. Farba vlasov

Hnedovlásky by si mali vybrať rámy v odtieňoch zemitých farieb ako hnedá, zelená, červená, zlatá. Ak máte zas silno hnedé až čierne vlasy, skúste siahnuť po farbách ako čierna, modrá alebo ružová.

Pre ľudí s blond vlasmi sú ideálne dioptrické rámy vo farbách, ako napríklad ružová, hnedá, čierna, modrá.

Zdroj: https://duos.sk/dita-rebella-d/

Ľudia, ktorí majú krásne ryšavé vlasy sú veľmi nápadný už sami o sebe, preto sa im odporúčajú farby ako zelená, modrá, zeleno-modrá, čierna, zlatá.

  1. Farba očí

K hnedej farbe očí sa hodia takmer akékoľvek rámy, ale určite vyskúšajte napríklad zlatú, zelenú, svetlomodrú alebo svetlozelenú farbu, poprípade vyskúšajte korytnačí vzor.

Modroočkovia by zas mali siahnuť po okuliaroch, ktoré budú tvoriť kontrast k ich farbe očí ako napríklad oranžová, hnedá alebo korytnačí vzor.

Pre zelené oči sú zas vhodné odtiene ako zlatá alebo hnedá farba. Zaujímavý kontrast môžete dosiahnuť vďaka rámom, ktoré sú ružové, purpurové alebo červené.

Zdroj: https://duos.sk/moschino-love-mol23-35j/

Chod hore