Devět olympijských vítězů včetně Šipačova. Rusové berou na domácí turnaj silný tým

ČTK ČTK
3. 12. 2019 17:43
Devět olympijských vítězů z Pchjongčchangu mají ruští hokejisté v nominaci na domácí Channel One Cup v Moskvě a Petrohradu. Nechybí mezi nimi lídr produktivity KHL Vadim Šipačov z Petrohradu.
Vadim Šipačov by měl být hlavní hvězdou ruských hokejistů na domácím Channel One Cupu.
Vadim Šipačov by měl být hlavní hvězdou ruských hokejistů na domácím Channel One Cupu. | Foto: ČTK

Kouč sborné Alexej Kudašov může otestovat také dva nováčky - gólmana Timura Biljalova a obránce Nikitu Ljamkina z Kazaně.

Zlato z Pchjongčchangu mají vedle Šipačova také brankář Ilja Sorokin, obránci Arťom Zub, Nikita Něstěrov, Vjačeslav Vojnov a útočníci Sergej Andronov, Alexandr Barabanov, Michail Grigorenko a Kirill Kaprizov.

Šipačov má ve sbírce i kompletní sbírku medailí ze světových šampionátů, mistrem světa se stal v roce 2014 v Minsku. U triumfu sborné na MS v roce 2012 byl útočník Jevgenij Ketov. Vojnov získal v letech 2012 a 2014 Stanleyův pohár s Los Angeles.

Rusové vstoupí do turnaje ve čtvrtek 12. prosince v Moskvě proti Švédsku a o dva dny později tam změří síly s českou reprezentací. V neděli se představí stejně jako loni na fotbalovém stadionu v Petrohradu pod širým nebem proti Finsku.

Nominace hokejistů Ruska na Channel One Cup v Moskvě a Petrohradu (12.-15. prosince):

Brankáři: Ilja Sorokin (CSKA Moskva), Alexandr Samonov (Petrohrad), Timur Biljalov (Kazaň),

obránci: Albert Jarullin, Nikita Ljamkin, Andrej Pedan (všichni Kazaň), Arťom Zub, Igor Ožiganov (oba Petrohrad), Andrej Mironov (Dynamo Moskva), Nikita Něstěrov (CSKA Moskva), Rušan Rafikov (Jaroslavl), Vjačeslav Vojnov (Omsk),

útočníci: Sergej Andronov, Michail Grigorenko, Kirill Kaprizov, Pavel Karnauchov, Anton Slepyšev (všichni CSKA Moskva), Alexandr Barabanov, Anton Burdasov, Jevgenij Ketov, Andrej Kuzmenko, Vladimir E. Tkačov (všichni Petrohrad), Vadim Šipačov (Dynamo Moskva), Vladimir A. Tkačov (Kazaň), Kirill Semjonov (Omsk), Damir Žafjarov (Nižnij Novgorod), Nikita Sošnikov (Ufa).

 

Právě se děje

Další zprávy