Prednú časť zmenili nové svetlá s horizontálnym usporiadaním. Z určitých uhlov môžu pripomínať Ford Mustang v najnovšej verzii. Sú, samozrejme, Full LED a prinášajú predku viac vizuálnej šírky ako malo auto doteraz. Niekoľko zmien sa dá postrehnúť aj na kapote, má oblejšie tvary.

Vzadu sú zase svetlá s hranatejším tvarovaním a iný je aj difúzor. Ten sa naviac mení podľa toho, čo má F-Type pod kapotou. Je však jasné, že slabší motor V6 tam už budú zákazníci hľadať ťažko. Automobilka ho vyhodila z ponuky.

Viac zmien je v interiéri. Tradičné kruhové prístroje museli ustúpiť moderným požiadavkám na viacfunkčný displej. A naviac, informačno-zábavný systém dostal štandardnú podporu Apple CarPlay a Android Auto. Systém má dokonca možnosť bezdrôtového aktualizovania.

Jaguar F-type facelift - nárazník má tvary podľa toho aký je vpredu motor Zdroj: Jaguar

Keďže motor V6 je dostupný iba vo svojej výkonnejšej verzii, dosahujúcej 280 kW (380 k), tak ostáva v ponuke aj slabší štvorvalec s 221 kW (300 k) z dvojlitrového objemu. Najväčší kompresorom perpĺňaný motor V8 dostal faceliftom viac výkonu. Teraz ponúka až 423 kW (575 k).

Najvýkonnejší motor tak získal 18 kW (25 k) naviac a na stovke je za 3,7 sekundy. Maximum je obmedzené na 300 kilometrov za hodinu.

Jaguar F-type facelift - pred vodičom je displej miesto kruhových ukazovateľov Zdroj: Jaguar