Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Šúľance z tekvicového cesta

Šúľance z tekvicového cesta

Ak chcem spraviť nejaké sladké jedlo alebo dezert a zakomponovať doň zeleninu, tekvica to istí. Ostala mi pečená tekvica hokkaido a chcela som potešiť moju škôlkarku, tak som jej urobila šúľance. Boli famózne a pochutila som si aj ja. Treba len dve suroviny - tekvicu a múku, prípadne štipku soli, takže sú vhodné od roka úplne s prehľadom. Na vrch dá už každý to, čo uzná za vhodné. :)

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 pyré z pečenej tekvice
 hladká špaldová múka podľa potreby
 (soľ)
 maslo/ ghí/ olej na omastenie

Postup prípravy

Tekvicu som najskôr upiekla, stratí tak viac vody, ako keby sa varila, a na cesto bude treba menej múky. Potom som ju rozmixovala na pyré a primiešala toľko múky, aby vzniklo nie príliš lepivé cesto. Skrátka ako na šúľance. Presné množstvá surovín nemám, záleží od toho, akého veľkého jedáka alebo jedáčku máte. Skrátka dajte toľko pyré, koľko chcete, aby vaše dieťa zjedlo. :) A potom už len dosýpajte múku podľa potreby. Nebojte sa ani urobiť šúľancov viac - určite sa zjedia, alebo ich dáte už hotové zamraziť.

Do cesta som dala aj malú štipku soli. Do hrnca dáme zovrieť vodu s trochou soli. Keď začne bublinkovať, opatrne do nej nahádžeme šúľance a počkáme, kým vyplávajú na hladinu. Ešte asi minútku povaríme a vyberieme. Môžeme hneď omastiť, aby sa nezlepili. My ich máme radi s tvarohom a mletými mandľami s troškou škorice - to je sladká verzia. Ale super sú aj s makom, tvarohom a jogurtom "naslano", atď.

2. 12. 2019 21:45

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

Recepty pre deti

Blog môžeš sa vydávať

V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:

- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty