Niektoré z top pláží nájdete v krajinách, kde by ste ich naozaj nehľadali

Španielsko, Francúzsko, Grécko, Havaj... To sú klasické destinácie, ktoré sa človeku automaticky vynoria, keď sa povie skvelá pláž.

02.12.2019 07:00
debata

No do zoznamu najkrajších prímorských letovísk sa dostali aj pláže z krajín, ktoré sa nepovažujú za klasické letné dovolenkoviská.

Pláže, ktoré sú bokom od hlavného prúdu cestovného ruchu, ponúkajú skvelé atrakcie (slnenie, kúpanie, potápanie, výborné vybavenie) podobne ako aj tie slávne, no majú výhodu navyše – nie sú také preľudnené a sú často aj finančne dostupnejšie. Píše Afar.com.

Nemecko

Ak Nemci neletia niekam na juh a rozhodnú sa ostať na prázdniny v rodnej krajine, často zamieria na pláže Syltu, najsevernejšieho nemeckého ostrova.

Tamojšia pláž Westerland má scenériu ako z filmu: piesočnatá pláž obklopená trávou a krásnym výhľadom na more. Severné. V septembri sa tu každoročne koná súťaž Windsurf World Cup.

Ostrov okrem relaxu na pláži ponúka aj výlet k dramatickým útesom Morsum, chránenej oblasti na východe Sylty.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monique (@monisfashionplaetzchen_),

Rusko/Litva

Pláž Nida leží medzi dvoma krajinami, na výbežku zvanom Kuršská kosa. Tento pozoruhodný piesočný polostrov na juhovýchodnom pobreží Baltského mora v Litve a v Kaliningradskej oblasti Ruska, sa tiahne v tvare úzkej, mierne ohnutej dúhy z juhozápadu na severovýchod a oddeľuje Kuršský záliv od Baltského mora.

Pláž je súčasťou Litovského národného parku a je na zozname svetového dedičstva UNESCO. Nachádzajú sa tu najvyššie pieskové duny Európy, ktoré sú však také krehké, že sa po nich nesmie chodiť.

Alžírsko

Pláž Aiguades sa nachádza v tyrkysovej zátoke lemovanej lesom, hneď za prístavným mestom Béjaïa na stredomorskom pobreží Alžírska.

Je chránená pohorím Yemma Gouraya, ktoré podľa miestnych obyvateľov vyzerá ako spiaca postava ducha hory, Matky Gouraya.

Kto bude chcieť ležanie na pláži vymeniť za aktívnejší pohyb, môže sa vydať na túru do neďalekej biosférickej rezervácie Gouraya alebo sa vyšplhať na vrchol Pic des Singes, odkiaľ je krásny výhľad na záliv dole.

Izrael

Pláž Achziv na severnom pobreží Stredozemného mora v Izraeli je historickým pokladom a zároveň aj skvelým miestom na kúpanie.

Vhodná je najmä pre rodiny s deťmi a je spojená s dvoma obrovskými lagúnami – jednou hlbokou, druhou plytkou.

Je rajom nielen pre ľudí, ale aj pre morské korytnačky, ktoré sem v lete kladú vajcia. Letovisko obklopuje rovnomenný národný park, kde môžete navštíviť aj zvyšky starodávneho biblického mesta.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

My beautiful country #israel #achzivbeach #roshhnikra #iphon

Príspevok, ktorý zdieľa אורי זיגרון (@uriz29),

Bulharsko

Mesto Sozopol na juhovýchode krajiny je najstarším mestom na bulharskom pobreží Čierneho mora. Najstaršie osídlenie sa datuje na koniec 4. až 3. storočia pred Kristom.

Je obľúbeným dovolenkovým cieľom Bulharov vďaka jeho starodávnym ruinám, bohatým úlovkom rýb a veľkým plážam.

Od mora sa môžete vybrať na prechádzku do starého mesta plného drevených budov s maľovanými fasádami, alebo sa prejdite smerom na juh k starobylej pevnosti. V meste je tiež archeologické múzeum a množstvo umeleckých galérií.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#sozopol #sozopolbeach #Bulgaria

Príspevok, ktorý zdieľa Ela Podgórska (@podgorska_ela),

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #more #pláže