Prečo je nerezové zábradlie také populárne?

Neviete, ako skrášliť, ale aj funkčne využiť interiér vo vašom dome? Schodisko je alfou a omegou všetkých veľkých rodinných domov, priemyselných budov, chát, no ani v panelákových bytoch či mezonetoch nie je o ne núdza.

Schodisko bez zábradlia stráca svoj účel. Nie je dostatočne zabezpečené, obávate sa na ňom dlho stáť, zanecháva vo vás nepríjemný, až panický strach. Tieto obavy postupne prekonáte, keď sa rozhodnete o dodatočnú montáž nerezového zábradlia.

Nerezové zábradlia sú čoraz populárnejšie, čo je len dôkazom ich viacfunkčnosti, atraktivity a jednoduchej inštalácie. V rôznych stavebných plánoch sú zakomponované pre použitie vo vnútorných, ale rovnako aj na vonkajších priestranstvách. Ide o typické nerezové schodiskové zábradlia, balkónové, ale aj ako okrasné na terasách a pod.

Výhody?

Hlavnou výhodou zábradlí z nerezovej ocele je ich pevnosť, stabilita, odolnosť voči mechanickému poškodeniu, vibráciám a nárazom. Z prečítaného sa vám môže zdať, že nerezové zábradlie je neprekonateľné. Áno, aj…

Nerezová oceľ je jednou z najsilnejších stavebných materiálov, má vysokú nosnosť, dlhú životnosť a v neposlednom rade aj jednoduchú údržbu. Na to, aby ste zdôraznili nádherný lesk nerezového zábradlia, vystačíte si s bežnými čistiacimi prostriedkami.

Svoju atraktivitu si nerez zachováva aj pri dlhodobých teplotných výkyvoch, je odolný voči mrazu či vysokým horúčavám. Nepodlieha korózii. V súčasných trendoch vedie nerezové zábradlie s kvalitnou sklenou výplňou a v príjemnom redizajne točených schodiskových zábradlí.

Je cenovo dostupné, po namontovaní nie sú potrebné žiadne náročné dokončovacie práce. Garanciou je jednoduchá, čistá inštalácia pomocou stĺpikov alebo špeciálneho držiaka umiestneného po stenách. Len takto budete mať aj vy k nerezovému zábradliu o krok bližšie!

Na záver pre vás máme skvelý tip na článok, ako odstrániť hrdzu z nerezu.

Foto: pixabay.com