Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Plnená proteínová bábovka

Plnená proteínová bábovka
bábovkabez múkybez lepku

Táto bábovka tak trochu klame telom. :) Vyzerá hriešne, ale v skutočnosti je to skôr fitnes koláčik plný bielkovín, navyše bez múky a s prijateľným množstvom cukru. Sladený je totiž hlavne banánmi. Bol to taký menší experiment a vyšiel skvelo, ako chuťovo, tak textúrou.

  • Čas varenia 35 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť stredná obtiažnosť

Suroviny

 
NA CESTO:
3 ks  banán (asi 280 g)
150 g  odtučnený krémový tvaroh
1  vajce
1  bielok
70 g  kokosový cukor
90 g  maslo
2 bal  Protein Puding Dr. Oetker príchuť kakao
40 g  kokosová múka
 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
 
NA NÁPLŇ:
1 bal.  Protein Puding Dr. Oetker príchuť vanilka
230 ml  mlieko
1  vanilkový cukor Dr. Oetker
2 PL  práškový cukor
100 g  odtučnený krémový tvaroh
1  žĺtok
 +
 Poleva tmavá Dr. Oetker alebo roztopená čokoláda

Postup prípravy

Pripomína mi známy koláčik slonie slzy. Prepojenie kakaa, banánov a vanilkového krému skrátka nikdy nesklame. Je to ďalší receptík zo spolupráce s dr. Oetker a tentoraz som dostala možnosť vyskúšať ich novinku – proteínový puding. Majú ho v dvoch príchutiach – kakao a vanilka – a do bábovky som použila obe.

Najskôr si pripravíme plnku. V osladenom mlieku uvaríme podľa návodu hustý puding, necháme ho vychladnúť a počas toho občas premiešame. Do pudingu vmiešame tvaroh a žĺtok.

Vidličkou rozmačkáme zrelé banány a v mise ich metličkou vymiešame s tvarohom, vajcom, bielkom, rozpusteným maslom a kokosovým cukrom. V inej mise premiešame práškové suroviny – kokosovú múku, pudingové prášky a prášok do pečiva. Zapracujeme do tekutých surovín. Vznikne nám hustejšie cesto. Formu na bábovku dobre vytrieme maslom a vysypeme kakaom. Na dno a boky formy aj okolo stredu rozotrieme cesto tak, aby nám ostalo ešte dostatočné množstvo na prikrytie plnky. Do priestoru, ktorý nám vznikol, dáme vanilkovú plnku a rovnomerne ju rozotrieme. Nakoniec prikryjeme zvyšným cestom, uhladíme stierkou, aby bol pokrytý celý povrch, a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Bábovku necháme vychladnúť vo forme. Potom ju premiestnime do chladničky a až keď je úplne vychladnutá, vyklopíme ju. Môžeme ju poliať čokoládovou polevou alebo posypať kokosovou múkou, ktorá nám urobí rovnaký zasnežený efekt ako práškový cukor. :) 

29. 11. 2019 17:02

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty