Neskutočne zaujímavý BB krém

16:31

BB krémy ma nikdy nelákali. V čase, keď zažili svoj veľký boom, bola moja pleť v hroznom stave a potrebovala som ju nielen zjednotiť, ale prekryť mnoho nedokonalostí, ktoré sa mi tvorili niekoľko rokov v jednom kuse. Potom, keď to poľavilo, som nejaké mala, ale nikdy som nebola taká spokojná, aby to stálo za zmienky azda len Skin 79 mal skvelé BBčko, no nejako som pozabudla na recenziu :) Chcem ho ale zasa, takže keď ho kúpim druhý raz, bez recenzie to neostane. Teraz ma ale zlákal celkom iný produkt. BB krém, ktorý sa prispôsobí farbe pleti a hojí ju.

Cosm´etika BB krém so striebrom a jojobovým olejom



BB krém s nanostriebrom a jojobovým olejom
Zloženie: Aqua (voda), isostearic acid (kyselina isostearová), octyldodecyl stearoyl stearate (vyroben z přirozeně se vyskytující mastných kyselin kyseliny stearové), propanediol (konzervační látka), CI 77891 (oxid titaničitý), sucrose hexadecanoate (emulgátory z cukru a rostlinných olejů), glyceryl stearate (monoglycerylester kyseliny stearové), cetearyl alcohol (směs cethylalkoholu a stearylalkoholu), potassium hexadecanoyl hydrolysed wheat protein (hydrolyzovaný pšeničný protein), glyceryl caprylate (ester glycerinu a kyseliny polyakrylové), tocopherol (vitamín rozpustný v tucích), CI 77492 (oxid železa), microcrystalline cellulose (mikrokrystalická celulóza), cellulose gum (celulózová guma), CI 77491 (oxid železa), Simmondsia chinensis seed oil (jojobový olej), parfum (parfém)*, CI 77499 (oxidy železa)*, glycerin*, cellulose (celulóza)*, xanthan gum (xanthanová guma)*, silica (křemen)*, CI 77820 (stříbro)*.

BB krém



BB krém so striebrom a jojobovým olejom

       BB krém od Cosm´etika je naozaj unikátom. Vďaka mikrokryštalickej celulóze sa prispôsobí stredoeurópskym odtieňom pokožky a je tak vhodný pre rôzne typy môjho opálenia. Za chvíľku si ale povieme, že to tak úplne presne nie je. Má aj ochranný faktor SPF 20 a striebro sa používa vo forme koloidu, preto je pre pokožku ešte aj liečivé.

Má 30 ml, obal je sklený s pumpičkou na dávkovanie. Sprvu mi prekážala, lebo sa ťažko stláčala, raz krém nevyšiel vôbec, potom ho vyšlo naraz veľa, občas prská, trochu vrzne. Je mierne otravná, ale preniesla som sa cez ňu, pretože obsahuje naozaj zaujímavý produkt, s akým som sa doteraz nestretla. Chvíľku som si zvykala na vôňu. Nesmrdí, ale je veľmi zvláštna a je v nej niečo, čo ma dosť iritovalo. Teraz si ju už neuvedomujem, ale môžem vám povedať, že láska na prvý ňuch  to teda nebola :) Nepovažujem to za veľké mínus, je to vec vkusu a dá  sa na ňu zvyknúť. 

Konzistencia je ľahká a krémová. Veľmi sa mi to páči, lebo sa dobre zapracuje do pleti a čím viac vrstiev, tým lepšie je krytie a prispôsobenie sa pleti. Mne najviac vyhovujú dve vrstvy, no skúsila som aj tri a nebol to problém. Nevznikali žmolky. BB krém sa naozaj prispôsobí farbe pleti. No rozhodne nie je pre bledé dámy (tam pôsobí oranžovo) a nepokryje ani vyššie opálenie. Mne sedí perfektne, ale keď dosiahnem svoje čokoládovo hnedé opálenie, je pre mňa bledý.

Páči sa mi aj to, ako pekne pleť zjednotí a pritom to vôbec nevyzerá, že ste si na ňu  niečo naniesli. Oproti make upu je to  pre mňa veľká zmena, lebo ten sa nedal nejako neviditeľne naniesť. Občas sa mi po ňom stane, že pleť pôsobí akosi mastnejšie, ale vždy ho ešte zafixujem púdrom, vďaka čomu je pokožka úplne jemná, matná a pritom krásne rozžiarená. Striebro obsiahnuté v BB kréme pokožku pomáha upokojovať a hojiť, neupchávajú sa póry, po odlíčení nevidieť zhoršenie stavu pleti.

Vydrží celé hodiny v takom stave ako krátko po nanesení a v priebehu dňa mi stačí len prepudrovať nos a opraviť drobné nedostatky, ktoré ma ale rovnako trápia aj pri použití make upu. Výhodou je aj to, že nezvýrazňuje suché miesta, ktoré mám občas na líčkach a pokožka pod ním netrpí. Nebudem tvrdiť, že jeho používanie je dokonalé, lebo aj on má svoje muchy. No rozhodne je to jeden z najlepších produktov na líčenie, aké som mala a to som ich už mala neskutočne veľa.

Nemôžem ho veľmi porovnávať s inými BB krémami, lebo som ich doteraz nemala veľa, ale je lepší ako niektoré make upy či tónovacie krémy. Vyhovuje mi, lebo  moja pleť nepotrebuje po dlhej dobe veľa zakrývať, len pekne zjednotiť. A na to je úžasný. Vďaka svojmu zloženiu vyhovuje aj citlivej pokožke a môže ho používať aj mastná či zrelšia pleť. Mastnejšej sa síce môže zdať, že po použití je mastná, ale púder dokáže zabrániť tomuto pocitu. Moje prvé balenie nie je mojím posledným balením.

Plusy:
  • pekné balenie
  • skvelá konzistencia
  • prispôsobí sa farebne rôznym typom pleti
  • nepotrebujete denný krém
  • pleť krásne zjednotí bez zaťaženia, dá sa vrstviť a vtedy lepšie kryje, nevysušuje, nežmolí sa, hojí pleť, vydrží celý deň

Mínusy:
  • pumpička je veľmi svojská a robí si, čo chce
  • nevonia mi
  • nie je celkom vhodný pre všetky farebné typy a farby pleti

Za necelých 22 eur ho nájdete v eshope Ladybio.

Používate BB krémy? :)
     

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe