Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posledná tajnička v F1 je vyriešená. Kubicov nástupca je hladný po úspechoch

Anglický motoristický tím Williams ako posledný potvrdil jazdecké zloženie pre budúcu sezónu seriálu pretekov formuly 1.

28.11.2019 17:18
Nicholas Latifi Foto: ,
Nicholas Latifi nahradí v budúcej sezóne Roberta Kubicu vo Williamse.
debata

Podľa očakávaní Poliaka Roberta Kubicu nahradí 24-ročný kanadský pilot Nicholas Latifi. Ten v predošlých sezónach jazdil vo formule 2, ale s Williamsom dlhodobo spolupracoval a niekoľkokrát sa predstavil v jeho monoposte aj počas voľných tréningov. Rodák z Montrealu vytvorí dvojicu s o tri roky mladším Britom Georgeom Russellom.

„Som nadšený, že v roku 2020 budem súťažiť vo formule 1. Môj sen sa stal realitou, je to niečo na čom som pracoval takmer polovicu môjho života. Williams je jeden z najúspešnejších tímov v histórii F1 a veľmi sa teším, že na to, že budem jazdiť s Georgeom. Obaja sme veľmi mladí, motivovaní a hladní po úspechoch. Keď budeme na seba ‚tlačiť‘, budeme sa navzájom zlepšovať a pomôžeme Williamsu vrátiť sa na miesta, ktoré si zaslúži,“ vyjadril sa Latifi prostredníctvom videa na twitterovom účte Williamsu.

Okrem toho dodal, že sa ešte musí plne sústrediť na záverečné podujatie pretekov formuly 2, kde chce udržať druhé miesto v celkovom poradí.

Z angažovania mladého kanadského pilota má radosť aj šéfka tímu Williams. "Nicholas je vynikajúci jazdec, no tiež je neuveriteľné schopný po inžinierskej stránke. Má úžasnú osobnosť, čo skutočne ladí s charakterom tímu. Zdieľa podobné hodnoty, zázemie a preto ho máme radi.

Myslím si, že s Georgeom budú vynikajúci tím. Obaja rozumejú ich rolám v monoposte, na trati a tiež tomu, ako je pre nás dôležitý pohár konštruktérov. Veľmi sa teším na to, ako ich uvidím bojovať spolu," vyjadrila sa Claire Williamsová v spomenutom videu na sociálnej sieti.

V porovnaní so záverom roka 2019 sa v nasledujúcej sezóne udeje ešte jedna jazdecká zmena. Nemca Nica Hülkenberga vymení v tíme Renault 23-ročný Francúz Esteban Ocon, ktorý vlani jazdil za Racing Point.

Hülkenberga na teraz posledné preteky vo formuly 1 čakajú už túto nedeľu v Abu Zabí. S najväčšou pravdepodobnosťou však „kráľovnú motošportu“ opustí s pocitom nenaplneného potenciálu a jednou negatívnou štatistikou. „Hulk“ doposiaľ odjazdil 176 veľkých cien, ale ani raz nestál na pódiu.

Jazdecké zloženie tímov F1 v sezóne 2020
Mercedes Lewis Hamilton (V. Brit.), Valtteri Bottas (Fín.)
Ferrari Sebastian Vettel (Nem.), Charles Leclerc (Mon.)
Red Bull Max Verstappen (Hol.), Alexander Albon (Thaj.)
McLaren Lando Norris (V. Brit.), Carlos Sainz (Šp.)
Racing Point Sergio Pérez (Mex.), Lance Stroll (Kan.)
Renault Daniel Ricciardo (Aus.), Esteban Ocon (Fr.)
Toro Rosso Daniil Kvjat (Rus.), Pierre Gasly (Fr.)
Haas Romain Grosjean (Fr.), Kevin Magnussen (Dán.)
Alfa Romeo Kimi Räikkönen (Fín.), Antonio Giovinazzi (Tal.)
Williams George Russell (V. Brit.), Nicholas Latifi (Kan.)
debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Kubica #Williams F1 #Nicholas Latifi