Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Francúzska nátierka z tofu

Francúzska nátierka z tofu
bez lepkubez mliekavegan

Dosť si idem na vegánskych nátierkach v črievku zn. Lunter, veď prečo by som im neurobila reklamu, keď mi chutia. Kupujem si však dookola tie isté, a to Trescu, Škvarkovú a najviac Francúzsku. Úplne tú nátierku milujem a povedala som si, že to by v tom bol čert, aby som ju doma nenapodobnila. Prečítala som si zloženie, zhodnotila suroviny doma a išla na to.

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

160 g  údené tofu
1  cibuľa
3 PL  olivový olej
 soľ
1 ČL  horčica
3 PL  lahôdkové droždie
4 PL  voda

Postup prípravy

Aby som bola presnejšia, použila som len časť vecí v zložení, resp. ma skôr len inšpirovalo. Ďalej ma už viedli moje chute. Výsledok? Nátierka síce iná, ako tá v črievku, ale výborná, vraj dokonca lepšia ako originál, ale psst. ;) Zhodnotila to návšteva, ktorá ju u nás mala. A môj chlap mi skoro skočil na to, že je to paštéta, hehe. Tak čo, skúsite?

Kvaskovy chleba

Na oleji opražíme cibuľku, pridáme údené tofu nakrájané na kocky (používam tiež to od Luntera) a restujeme, kým nie je všetko zlatisto-chrumkavé. Preložíme do misy a pridáme ostatné suroviny. Do hladka rozmixujeme a podľa chuti dosolíme, prípadne ešte pridáme kvapku vody, ak by bola nátierka príliš hustá.

24. 11. 2019 22:31

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty