Dajte prednosť bývaniu v drevodome

Dajte prednosť bývaniu v drevodome

Ruch mesta nie je ideálnym prostredím na výchovu detí a mnohé mladé rodiny si to uvedomujú a hľadajú vhodné pozemky na stavbu rodinných domov. Keďže však žijeme v uponáhľanej dobe a túžime bývať čím skôr, stavba murovaných domov nepripadá do úvahy.

Ak plánujete stavbu nového domu, dajte prednosť bývaniu v drevodome.

Suchý proces výstavby a minimálne zaťaženie okolia

Ak dáte prednosť bývaniu v drevodome, môžete počítať so suchým procesom výstavby a minimálnym zaťažením okolia. Pod suchým procesom výstavby si predstavujte stavbu drevodomu v hale, čím sa šetria peniaze a hlavne čas. Výhodou suchej stavby je predovšetkým to, že stavba je podstatne rýchlejšie obývateľná, ako keby ste sa rozhodli pre stavbu mokrým procesom, ktorá však pri stavbách drevodomoch nie je možná. Pri stavbách realizovaných mokrých procesom musíte počítať s vysušením stavby, čomu sa pri drevodomoch vyhnete. Uprednostňujte bývanie v drevodomoch pred bývaním v murovaných stavbách. Toto sú jedny z mnohých výhod drevodomov.

foto: wittner-haus.skfoto: wittner-haus.sk

Ideálne podmienky na život

V mnohých panelákoch a rodinných domoch, najmä v tých nezateplených, hrozí riziko plesní a vlhnutia. Akákoľvek škáročka v základoch rodinného domu môže spôsobiť výrazne plesnenie murovaných stien, čím zhoršuje kvalitu ovzdušia. Dokonca pri veľmi nízkom tepelnom dopyte vyžarujú drevostavby teplo a pohodu. Sú v podstate aj obnoviteľným zdrojom a dokonca extrahujú do ovzdušia CO2, čím vlastne chránia životné prostredie.

Drevo použité na stavbu drevodomov zároveň ponúka dobrú ochranu pred chladným počasím v zime a horúcim počasím v lete. Zároveň má schopnosť regulovať vlhkosť a pohlcovať škodlivé látky, čo ocenia najmä rodiny s alergikmi. K nepopierateľným výhodám drevodomov by sme mohli priradiť aj dobré akustické vlastnosti.

Ak zvažujete nad stavbou nového domova, dajte prednosť bývaniu v drevodome. Bývanie v drevodome má podstatne viac výhod, než nevýhod.

Článok Dajte prednosť bývaniu v drevodome bol publikovaný 25. listopadu 2019 v 00.45 v rubrike Dom. Autorom článku je Redakcia. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...