Langoše recept

Langoše

Viete, že milujeme leto a nemáme radi zimu, však? Absolútne sa tým netajíme. Pretože leto je vo všetkých oblastiach najlepšie ročné odbobie. Svoju lásku k letu sme v posledných rokoch dotiahli do krajnosti. Počas prázdnin neodchádzame zo Slovenska, užívame si teplo na našej terase a našom dvore a k moru ideme vždy na jeseň alebo v zime, keď je u nás počasie sychravé a nepríjemné. No a keď sa vrátime, zimu sa snažíme ignorovať. Pokojne si robíme grilovačky a párty aj v decembri, či januári a dávame si jedlá, ktoré sa hodia oveľa viac k letu.

Keď nás so svojou novou kampaňou Bojovníci za leto oslovil Zlatý Bažant nezaváhali sme ani na malú chvíľu. Konečne niečo podľa nášho gusta! Myšlienka, že zima je len temnou stránkou leta je nám nesmierne sympatická!

A tak sme si cez víkend sadli na terasu, otvorili 100% prírodný Radler 0,0% Tmavá Višňa a pripravili si pravé letné a geniálne langoše!! Chutili absolútne fantasticky a v myšlienkach sme sa hneď vrátili do leta. Tak kašlite na zimu a spravte si s nami a receptom na langoše leto aj teraz!

O recept sa s nami/vami rada podelila naša susedka Maja, ktorá ich pravidelne pripravuje pre celý náš veľký dom, za čo jej veľmi pekne ďakujeme!!

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.

Tento recept vznikol v spolupráci so značkou Zlatý Bažant.

kosik

Na prípravu langošov budete potrebovať (vystačí na cca 10 kusov):
1 kg hladkej múky špeciál
42 g čerstvého droždia (jedna kocka)
400 ml mlieka
250 ml kyslej smotany
1 lyžica soli
3 lyžice slnečnicového oleja
lyžička cukru do kvásku

A takto na to:

Múku preosejte. Pripravte si kvások. Do 200 ml mlieka izbovej teploty rozdrvte čerstvé droždie. Pridajte cukor, zamiešajte a nechajte kvások nakysknúť. Zo všetkých ingrediencií spolu vypracujte cesto a v miske zakrytej potravinovou fóliou ho vložte do chladničky na noc. Cesto môžete dať vykysnúť aj na teplé miesto a hneď vyprážať langoše, ale nám sa zdá, že keď cesto kysne v chladničke langoše sú chutnejšie.

Cesto z chladničky vyberte aspoň na 15 minút. Z cesta vytvorte placky (aký zvolíte priemer je vaša voľba). Langoše vyprážajte do zlatista z oboch strán. Horúci langoš potierajte treným cesnakom a dochuťte si ho podľa seba, tatárskou omáčkou, kyslou smotanou, kečupom alebo syrom. Prípadne (ako v našom prípade) úplne so všetkým.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil, Miška a Maja

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)