Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Pizza z jogurtového cesta

Pizza z jogurtového cesta

U nás doma platí - všetko, čo i len vzdialene pripomína pizzu, je dobré. :D Súhlasíte? Preto si fičíme na pizze kváskovej, špaldovej, z cuketového, karfiolového, tvarohového cesta, na pizza style šampiňónoch alebo baklažáne, na pizzovej štrúdli či slimákoch. A áno, aj na pizze z donášky či (posledná záchrana) mrazenej, upgradnutej vlastným obložením. Zabudla som na niečo?

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

4 dl  hustý biely jogurt
4,5 dl  polohrubá múka
2 ks  vajce
1  prášok do pečiva
1 ČL  soľ
 (štipka pizza korenia)
 + obloha podľa chuti

Postup prípravy

Doteraz som však neskúšala pizzu z jogurtového cesta. Recept na ňu mám napísaný už pár rokov v písanke, kam som si ho odpísala z maminej písanky, do ktorej ho napísala sestra a tá ho zrejme niekde čítala/ počula/ videla. Takže nie je môj, ale sem ho pridávam už aj s postrehmi, ktoré som zistila pri pečení.

Všetky suroviny na cesto zmiešame v mise dokopy. Toto je recept z kategórie hrnčekových, takže v pôvodnom texte bolo koľko jogurtu, toľko múky. Ale cesto bolo príliš tekuté a múku som teda musela pridávať. Cesto bude však aj tak redšie, ako ste zvyknutí. Toto množstvo vyjde buď na jeden hranatý veľký plech alebo dva menšie okrúhle. Odporúčam vystlať papierom na pečenie a na ten cesto roztrieť stierkou.

Pripravené cesto dáme predpiecť na nejakých 7 minút. Zatiaľ si pripravíme rajčinový základ. Ja používam mix domáceho pretlaku a domácej trnavskej nátierky alebo kvalitného kečupu. Do toho trošku oleja, cesnak, soľ, bylinky alebo pizza korenie. Túto zmes natriem na predpečené pizza cesto a na to už čo uznám za vhodné. Či už šunku, mozzarellu, kolieska paradajok, olivy a strúhaný syr alebo vegetariánsku verziu: tenké kolieska cukety a rajčín, mozzarellu, kukuricu a hrášok (áno, aj ten mám na pizzke rada) a opäť syr. Alebo čokoľvek iné. ;)

Potom dopekáme, kým pizza nezačne byť zlatistá. Závisí aj od toho, aký plech ste použili a teda akú vrstvu cesta máte. Moje trvali aj polhodinu, v originál recepte je dĺžka pečenia písaná 15 minút.

Inak chuťovo je fajn a je veľmi sýta plus bohatá na bielkoviny, takže je to vlastne aj taká fit verzia.

 

21. 11. 2019 19:40

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty