Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
18. november 2019

Miluješ jedlo? 7 slovenských foodblogerov, ktorých sa oplatí sledovať

Jedlo je život, a to nielen pre teba. Množstvo ľudí na svete, hádam môžeme dokonca tvrdiť, že úplne všetci, si rado pochutí na výbornom jedle. Skúšame stále nové kuchyne, ochutnávame exotiku, dokonca sa radi pozeráme na fotky jedla. 

 

Nie raz sa necháme inšpirovať foodblogermi, ktorí to v kuchyni jednoducho vedia. Na Slovensku máme tiež veľa šikovných, ktorí ti majú čo ponúknuť. Či už ide o nové recepty, zdravú stravu alebo recenzie na reštaurácie. Vďaka nim môžeš spoznávať stále nové a nové chute. Ktorých sa skutočne oplatí sledovať? 

 

#1 Čoje

Foodbloger, ktorý je známy nielen v Bratislave, ťa prevedie tými najlepšími podnikmi, v ktorých si zaručene pochutnáš. Spočiatku testoval gastronomické prevádzky v našom hlavnom meste, no dnes už zavíta do rôznych kútov Slovenska. Máš chuť na dobrú pizzu, burger, obed, raňajky, špeciality alebo napríklad kávu? Čoje vie, kam sa oplatí zájsť, stačí ho sledovať. Foodbloger dokonca vytvoril aj mapu najlepších podnikov v Bratislave. 

 

#2 Simona Malková

Poznáš ten pocit, keď by si sa rád začal stravovať zdravo, no tvoja láska k sladkému je príliš veľká? Svoje o tom vie aj slovenská foodblogerka Simona Malková, ktorá ti poradí, ako byť fit aj so sladkým. Vďaka jej recpetom sa ničoho vzdávať nemusíš. Na prípravu nie sú vôbec náročné, a tak ich hravo zvládneš aj ty. 

 

#3 ReBarbora

Ak aj teba láka vyskúšať rastlinnú stravu, inšpirovať ťa môže naša foodblogerka ReBarbora. Na jej blogu nájdeš vegánske jedlá od výmyslu sveta a razom ťa vyvedie z omylu, že táto strava nie je dostatočne chutná alebo pestrá. Patríš medzi vegánov? Potom na jej blogu nájdeš množstvo inšpirácií, ako si svoj jedálniček ešte viac spestriť. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

KURZ VARENIA /27.10./ Kurz vegán/ vegetarián začiatočník je venovaný ľudom, ktorí sa chcú stravovať nie len bez mäsa, ale aj zdravo, vyvážene a chutne. Lebo povedzme si pravdu. Aj vegáni a vegetariáni vedia mať veľmi nezdravý jedálniček plný polotovarov a fast foodovej stravy :). Kurz varenia: vegán / vegetarián začiatočník Podľa vlastnej skúsenosti viem, že je niekedy ťažké nájsť si tie správne jedlá po tom, ako človek prestane jesť mäso a prejde na čisto rastlinnú, vegánsku stravu. No a práve k vegánskej strave sa treba postaviť oveľa zodpovednejšie. Je potreba prijať viac kalórií, proteínov, vitamínov a jesť naozaj pestro bez toho, aby ste museli brať zbytočné výživové doplnky. Na kurze si navaríme jednoduché a rýchle vegánske jedlá, pri ktorých nemusíte tráviť hodiny v kuchyni. Bude to však hlavne edukačné popoludnie, kde sa dozviete kopec informácií, ktoré vám pomôžu vystavať si pestrý, nutrične bohatý a „deliciózny” jedálniček. Čo sa na kurze dozviete? kde nakupovať vhodné potraviny, ktoré nezruinujú vašu peňaženku čo by v dennom jedálničku malo byť zastúpené predstavím vám zopár chuťových vychytávok, ktoré by v kuchyni vegetariána ani vegána nemali chýbať načrieme aj do témy: plánovanie jedálnička aké výživové doplnky je potrebné užívať (ktoré z rastlinnej stravy nezískate) Teším sa na vás vo soboru. 27. októbra od 10:00 v Mauyre (Slovinec 52, Devínska Nová Ves). Cena kurzu: 55 EUR Minimálny počet účastníkov: 6 Maximálny počet účastníkov:12 Čas trvania: 3,5 až 4 hodiny Pozn.: pri nenaplnení minimálneho počtu účastníkov Vám bude vrátené kurzovné v plnej výške. Prihlášky a rezervácie: barbora@rebarbora.blog. Následné vám bude poslaná informácia o zaplatení zálohy a detailné informácie. #kurzvarenia #vegan #vegetarian #veganzačiatočník #instafood #mayura #devinskanovaves #bratislava

Príspevok, ktorý zdieľa Barbora Drahovská (@rebarboraveganblog),

 

#4 Do poslednej omrvinky

Množstvo ľudí dnes jedlom plýtva. Určite sa už aj tebe niekoľkokrát stalo, že si si nakúpil príliš veľa potravín, ktoré napokon skončili v koši. Foodblogerka Lucia Grigová založila blog Do poslednej omrvinky, na ktorom nájdeš presne to, čo očakávaš podľa názvu. Naučí ťa variť tak, aby si ešte viac neškodil planéte. 

 

#5 La Petit 

Na blogu nájdeš chutné recepty, ktoré sú pripravované z čerstvých surovín. V receptoch nenájdeš dokonca ani bujóny alebo vegetu. Všetky recepty sú okrem toho vhodné pre tých, ktorí sú alergickí alebo intolerantní na laktózu. Monika, zakladateľka blogu, ťa dokonca môže inšpirovať aj pri fotení jedla. Pozri si jej Instagram a sám sa presvedč, že táto foodblogerka vie jedlo skutočne nastylovať. 

#6 Lenivá kuchárka

Na Veronikinom blogu nájdeš chutné, jednoduché a hlavne rýchle recepty. Niektoré jedlá zvládneš pripraviť dokonca za 15 minút a potrebuješ na nich len zopár ingrediencií, ktoré sa bežne nájdu v každej kuchyni. Rovnako ako na blogu La Petit, aj Lenivá kuchárka ťa na svoje chutné recepty zláka krásnymi fotografiami

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Niekoľko mojich lások pokope :) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Prvou je môj priateľ, s ktorým spoločne kráčame po ceste už takmer 10 rokov. A včera ma na tej ceste požiadal o ruku. :) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Druhou je moje milované Záhorie, kde mi zem chrúpe pod nohami a ja tu s ľahkosťou uplatňujem plný jogový dych Dirga (učím sa od najlepšej jogínky @peta_officeyoga). :)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ A treťou je jedlo a príprava s ním spojená :) Pečenie je pre mňa terapia, občas šoková, keď mi z rúry začne vychádzať dym a ja vetrám až k susedom, väčšinou však dokonale upokojujúca. Spomalím a užívam si tú chvíľu, kedy sa vhodným spojením ingrediencií vytvorí niečo nové. Niekedy s vôňou kokosu, levandule či makovým úsmevom, inokedy s nádychom nostalgie.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ A keď namiešam všetky tri vyššie spomínané ingrediencie, vznikne z toho aj niečo naše. Naša kuchárska kniha s receptami pre každého, nielen vo verzii s menším množstvom cukru, celozrnnými a alternatívnymi múkami, ale aj s verziami bez lepku a laktózy. Nech je tá naša kuchárka naozaj pre všetkých. A popretkávaná fotkami - jedla, ingrediencií a maličkými nitkami príbehov, o ktoré sa s vami chcem podeliť :) Knižku si môžete predobjednať na mojom blogu. Už som vám to spomínala asi viackrát, ale ďakujem vám za podporu. Veľa to pre mňa znamená :)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #dreambig #lenivakucharka #cookbook #createtoinspire #dowhatyoucant #foodphotography #foodstyling #happynow #seekinspirecreate #seektoinspire #hautecuisine #beautifulcuisines #foodblogger #foodblogfeed #passionphotography #belightinspired #feedfeed #eattheworld #foodandwine #thebakefeed #gurushots

Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Čopíková (@lenivakucharka),

 

#7 Stvory z kuchyne

Za Stvorami z kuchyne stojí Maťa a Adel, no dnes je naňho už Maťa sama. Išlo o vcelku spontánny nápad a z mladých žien sa stali foodblogerky prakticky zo dňa na deň. Na blogu nájdeš všetko - od raňajok, polievok, hlavných jedál, až po snacky či nepečené sladkosti. Okrem toho sa tam dočítaš aj rôzne pikošky z cestovania.