Založ si blog

Medzinárodný deň absurdít bol včera, pôsobia deň čo deň

     Svetový deň absurdít upozorňuje na nezmysly odporujúce logike, s ktorými sa stretávame každý deň. Vyzýva ľudí k boju proti týmto vnútorne rozporným a nezmyselným skutočnostiam.

Ak by ho zaviedli kvôli našim politikom, nečudoval by som sa. Inak je treba s tým minimálne aspoň rátať, nezmieriť sa s absurditami či nezmyslami, výborné je nenapomáhať ich vzniku alebo trvaniu, jke fajn sa im vyhýbať a ak do nich spadneme, utekať odtiaľ ako nám sily stačia.

     absurdita: p. nezmysel
nezmysel : čo nemá zmysel • nerozum: odporovať by bol nezmysel, nerozum • nezmyselnosť • absurdnosť: nezmyselnosť, absurdnosť nápadu je očividná • kniž.absurdum • absurdita: čo povedal, to je absurdum • hlúposť • sprostosť • pochabosť: hnevajú sa pre hlúposti, sprostosti • hovor. pejor. gebuzina: tie gebuziny sa nedajú čítať • kniž. nonsens

p. aj sprostosť 2

+

Dnes Kiska na tlačovke tvrdil, že smeráci chcú po voľbách vládnuť s fašistami. Nepovedal však, ktorí to vraj sú fašisti, neoznámil, či nahlásil na prokuratúre alebo na polícii svoje dôkazy a či požiadal o ich postih. A či to nie je tak – ako vtedy, čo bol počas prezidentovania v zahraničí a tvrdil tamojším médiám, že vláda SR a akási mafia sú prepojení, vraj sme mafiánsky štát… Pošpinil záujmy tak občanov ako aj štátu… aj teraz na tlačovke uvádzal akúsi =krajinu=, hoci ide o =štát=.

Absurdita. Dodnes nevieme, či má svedomie, ak pozemky pod Tatrami si bol okuknúť a tvrdil, že o tom nevedel. Absurdita. Na dnešnej tlačovke stáli za ním akýsi ľudia a kto poznal mafiánske filmy z produkcie USA či Talianska – veľmi to pripomínalo praktiky mafiánov… To státie za lídrom strany – to tu nebolo odjakživa, ale dnes to robia všetci.

Absurdita. Kiska sa pýtal – čo je dôležitejšie pre našu krajinu? – ale – ak by vedel jazykový a komunikačný základ slov krajina a štát, tak by to v tomto kontexte nikdy nepoužil – krajina tu bola prv, než vznikol náš štát a krajina tu bude aj potom, čo by náš štát zanikol kvôli podobným politikom.

+

Kiska má stranu, ktorú nazval „Za ľudí“, ale ja mám pocit, že by mu lepšie sadol NáZOV „Proti ľuďom“ – veď ak tak dlho špinil štát v zahraničí a doma konal prvé posledné proti koalícii?

Sulík má stranu „Sloboda a solidarita“ – ale – keď sa mu vyskytla opozícia vo vlastnej strane a boli takzvane neposlušní, rázne zakročil a zbavil sa ich, takže – aká sloboda? Jeho program je liberálny a viac osožný pre tých, ktorí sa majú v SR ekonomicko-spoločensky „lepšie“ – no akosi kašle na tých, ktorí sú núdzni nie svojou vinou (pre rôzne dôvody)…

Kollár a jeho „sme rodina“ a hrdí sa tým, že sa vie postarať o všetkých 11 detí, ktoré má s 9 ženami – že by toto mala byť vízia ideálnej rodiny? Jasné, že sa o nich vie postarať, ak sa mu ekonomicky darí – ale – dokázal by to isté ako poberateľ minimálnej mzdy?

PS a jeho aktér s akýmisi 5 gramami (?) budí dojem, že mu ide o progresívne Slovensko, ale po dôkladnom uvedení do praxe by sme boli skôr novinkou v realizácií liberálnofašistického zriadenia, ktoré sa snaží pohltiť celú Európu.

Spolu – volajú sa tak, ale výhradne, že len oni určia, kto spolu a s kým spolu a s kým nie spolu.

KDH je (žiaľ) trvalka – nezaujíma ich, či sú naozaj kresťanskí a či si iba nenamýšľajú, že sú v súlade s kresťanstvom v jeho podstate aj žití.

Smer – to ako keby nevedeli, kde je smer – Lajčák s Pellegrinim robia všetko pre to, aby stranu zlikvidovali a pre zakladateľa platí – zabudol, že 1 jediný jedinec nikdy nemôže (nedá sa) zodpovedať za všetkých v strane.

Híd alias Most – zase absurdum – ako keby chceli byť stále na moste – lenže – mosty sú iba na prechod, bývať sa na ňom nedá.

SNS – či Slota alebo Danko – ak má byť niekto/niečo za národ a za Slovensko, nemalo by sa to hrať na stranu jedného človeka. A ak hej, tak to väčšinou nikdy neskončí OK.

Kotlebovci a ĽS NS – o nich poriadne nikto nevie úplne všetko a jasne – PREČO? – odporcovia vlastnia médiá a ak nejaké médiá sú zahraničné, tak fungujú na ich rozkaz. Ak by ste si dali tú námahu, že by ste si vypočuli Mazureka na kulturblogu a jeho »politicky nekorektne«, tak by ste sa museli pýtať, či ste v tom istom čase na tom istom mieste, alebo paralelný vesmír nejako zasahuje do vnútornej politiky Slovenska. Rozpor medzi tvrdeniami opozičníkov a médií je mega-super, ale nech by som napísal čokoľvek, nikto by mi neveril… Keď havran mal hostí Bána a Kocába a Šimečku, tak v domnienke, že môžu tárať demagogicky hala bala, cápali aj na kotlebovcov, klamali okolo Kisku a o iných – akože – „nebojte sa, chlapci, pokojne môžeme tárať (a klamať), lebo občania SR si to aj tak nebudú overovať, nikto nebude zisťovať objektívnu realitu, prikázali nám kotlebovcov napádať, zotierať a obviňovať, kde sa dá – vari sa vám, kolegovia, nepáči to množstvo benefitov, ktoré za to dostávame? A nech to trvá naďalej!“ (Čo by sa muselo stať, aby pravda zvíťazila? Nie, nechcem byť vulgárny, takže to nenapíšem na plný plyn).

+

Mihlo sa slovenským éterom: „Čudný to bol boj proti komunizmu, keď komunisti z neho vyšli s čistým štítom.“ – či to nebude tým, že komunizmus síce vôbec nebol, ale komunisti áno a podaktorí utoria, že komunisti boli aj medzi =nežnými=… Ak sa komunisti pretransformovali na kapitalistov a oligarchov a iných, tak nie preto, aby im išlo o čistý štít.

+

Threema zločinca Kočnera bola vymyslená tak dokonale, že nikomu nevadí, ak sa tam nachádza 3-4-N nezrovnalostí! Milovníci detektívok a krimináliek vám isto potvrdia, že aj dokonalý zločin alebo dokonalý podvod je vždy iba zločin alebo podvod, takže je absurdné, ak DAV uveril tak nádherne, že nejde o vopred pripravené sprisahanie, že je všetko v najlepšom poriadku a celý ten výmysel je podporou hrdého boja oľanovcov (majiteľ strany debatoval s Kočnerom a nič sa nedeje, nezaplatil dane a nič sa nedeje – toto je absurdum!), či sorosovcov… alebo kohokoľvek, ktorý to podporoval.

+

Grétka Thunbergová dostala cenu – a je jedno akú – takže nie iba u nás je toľko slepých občanov! Boj za klímu či za svet – by – sa nemal konať ako bulvárna šou. To ako keby ste si chytili veveričku, vycvičíte ju a v cirkuse za ňu budete dostávať bohatú odmenu – pravidelne na váš účet. (Amorálne ako oľanovské odpočúvanie pána Radka – bez oficiálnej spolupráce s orgánmi činnými v trestnom konaní!) Ak bojovať za klímu alebo za svet alebo za ľud alebo za čo – tak komplexne, odspodu a takmer všetci – inak to nemá trvalosť.

+

Politik Jaroslav NXX je obvinený za ohrozovanie utajovaných skutočností. Tvrdí, že…

Ak niečo urobil v rozpore so zákonom, nech sedí. Mali sme už jedného, ktorého zbavili mandátu poslanca a nič neurobil zlého – a tu – je poslanec, ktorý funguje pod amorálnym pseudo-hrdinom, takže nech ukážu,. Či sú za platnosť zákonov a aj rovnosti pred zákonom. On tvrdí, že … a ja tvrdím, že … Iba tvrdenia nestačia – ak bol skutok, tak nech ide.
+

i.M.: „…Ak ma ktokoľvek bude verejne nazývať vrahom Jána Kuciaka, dostane po papuli, bez ohľadu, kto to je. Ak budeme tolerovať skrývanie sa rôznych psychopatov za akože novinársky preukaz a budeme im tolerovať, že môžu na kohokoľvek verejne vykrikovať, že zavraždil Jána Kuciaka, novinárskej obci len a len ublížime.” A voľby sa blížia. Kto neodhalil a nespoznal Igorka, nech to stihne aspoň prv, než pristúpi k volebnej urne.

+

Tento článok by hypoteticky mohol pokračovať do aleluja, ale nakoľko… bude lepšie ponechať iba tento náčrt – pripomienku. To aby sme nezabudli. A spomeňte si na svoje skúsenosti

Keď záchrancu asi nikto nezachráni

23.08.2021

Priznávam sa, že vôbec neviem, ako toto popísať a vystihnúť. Pred týždňom som sa vracal z centra mesta a celkovo som dumal nad X vecami, čo ďalej, čo nezabudnúť, čo vynechať, ako zvládnuť nenapísaný „program“ a totálne som si neuvedomil, že práve zažívam úpal… vonku bolo odhadom 32 stupňov a ten stav som si nevšímal príliš dlho… Po príchode [...]

3 x 321 slov Ľudu

12.03.2021

„Kto je vinný? Ak sa nemýlim, premiér Ingwarr Patovič krátko po začiatku epidémie sa postavil pred kameru a vyhlásil, že vzhľadom k vážnosti situácie berie organizáciu boja s »hnusobou« na seba.“ Ľud odkazuje: „Tráp sa so svojimi problémami, lebo je sa čoho báť!“ „If you have any doubts, speak the trut.“ Psychológ Kleinman na adresu Igora Narcisoviča (OĽaNO [...]

Chuck Norris sa pýta „Ako ste mohli voliť Igora *atoviča? “

10.03.2021

(Humor*mišung, Paródia) Pôvodný názov „Chuck Norris verzus Igor Patovič.“ Carlos Ray alias „Chuck“ Norris (* 10. marec 1940) dnes oslavuje narodeniny, americký akčný herec, skvelý majster bojových umení, spisovateľ, športovec, podnikateľ, mediálna osobnosť. Je hlavnou postavou televízneho seriálu »Walker, texaský ranger«. Preslávil sa svojim kopom z otočky aj [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

matthew1801

boh stvoril humor

Štatistiky blogu

Počet článkov: 308
Celková čítanosť: 1404806x
Priemerná čítanosť článkov: 4561x

Autor blogu