23.04.2024, meniny má
21. novembra 2019

Tešia sa Seredčania na pokračovanie Perinbaby? Pozrite si prvú upútavku

Tešia sa Seredčania na pokračovanie Perinbaby? Pozrite si prvú upútavku
Zdroj: telkac.zoznam.sk
reklama

Vianoce sú každým dňom bližšie a bližšie a s nimi aj tradičné vianočné rozprávky. Jednou z najznámejších a najstarších koprodučných slovenských rozprávok je určite Perinbaba. Aj keď táto rozprávka nemá s Vianocami okrem snehu vlastne nič spoločné, sviatky si už bez nej predstaviť nevieme. Film sa okrem netradičného príbehu a zápletky môže hrdiť veľmi dobrým spracovaním, réžiou, kamerou a hudbou, ktoré vytvárajú naozaj jedinečnú atmosféru.

Druhá časť bude mať premiéru už o pár mesiacov

Jeden z najlepších filmov Juraja Jakubiska sa po viac než tridsiatich rokoch dočkal pokračovania. Druhá časť s názvom Perinbaba a Dva svety sa začala nakrúcať už pred dvoma rokmi a slovenská premiéra je plánovaná na 5. marca 2020. Réžie sa opäť ujal Jakubisko a hudbu k filmu tentoraz tvoria Ondřej Soukup a Jan Jirásek. V hlavnej úlohe sa môžete tešiť na Lukáša Frlajsa a okrem neho uvidíte hercov, ako napríklad Petra Vančíková, Ľudmila Swanová, Ľubomír Paulovič, Ivan Romančík starší, René Štúr a Sabina Skalická.

zdroj: telkac.zoznam.sk

Perinbaba bude vyzerať presne tak, ako si ju pamätáte

Dej novej Perinbaby by mal nadväzovať na pôvodnú rozprávku, ktorá končila svadobným tancom Alžbetky a Jakuba. Pokračovanie rozpráva príbeh ich syna Lukáša, ktorý sa vydá do sveta, aby našiel šťastie a večnú lásku. Samozrejme, že v príbehu nebudú chýbať ani ústredné postavy Perinbaby a Zubatej. Herečka Giulietta Masina, ktorá si zahrala Perinbabu v roku 1985 síce už nežije, no vďaka moderným filmovým technológiám nazývaným CGI sa do pokračovania prenesie jej tvár. Sám režisér sa o tomto modernom zázraku vyjadril nasledovne:

reklama

Hlavné ženské úlohy budú hrať pôvodné herečky. Jednu z premien Zubatej si zahrá pani Ľudmila Swanová a Perinbabou bude opäť Giulietta Masina. Využijem modernú digitálnu technológiu a spravím zázrak pre diváka, oživím postavy a ich predstaviteľky tak, ako si ich divák zamiloval v prvom príbehu. A tak sa dve nesmrteľné bytosti naozaj stanú nesmrteľnými.“ Juraj Jakubisko

Nový trailer

Nový trailer ukazuje Lukáša, ktorý sa vydáva na svoju cestu do sveta. Prechádza cez rôzne čarovné krajiny a stretáva zvláštnych ľudí. Podľa traileru sa zdá, že nakoniec si bude musieť vybrať medzi láskou a bohatstvom. Na Lukášovu cestu samozrejme dohliada Perinbaba.

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním.

Zdroje: refresher.sk, csfd.cz
Zdieľať na Facebooku