21. 11. 2019 07:55 − 1603× − 0

10. KeskoMobile AutoShow tesne pred štartom

Už zajtra sa otvoria brány areálu Slovakia Ring pre účastníkov posledného podujatia tohtoročnej rally sezóny.

Tým bude 10. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2019. Už desiaty rok v rade uzavrie AUTO SHOW na SLOVVAKIA RINGU slovenskú sezónu automobilových športov. Zoznam prihlásených posádok hlási šesťdesiatšesť účastníkov, ktorí pochádzajú zo štyroch európskych krajín.

Na štart sa postaví dvanástka vozidiel najnovšej špecifikácie R5, ale aj štvorica vozidiel World Rally Cars, ktoré v minulosti brázdili trate svetových rally majstrovstiev. Ak k tomu pripočítame množstvo silných štvorkoliek v podobe Mitsubishi, Subaru, či Proto, už teraz je jasné, že o poriadnu zábavu bude postarané. A to sme ešte nespomenuli množstvo veľmi rýchlych dvojkoliek v triede 6, či niekoľko doslova legendárnych vozidiel z dielne Audi, či Lada. Aj pohľad na mená zúčastnených jazdcov je doslova nádherný. Nechýba slovenská rally špička, obohatená o najrýchlejších kopcových jazdcov strednej Európy. Veď mená ako Marek Rybníček, Václav Janík, Igor Drotár, či Waldemar Kluza sú doslova ozdobou každých pretekov automobilov do vrchu. Treba ešte niečo viac ? Azda ani nie.

Pohľad na program podujatia je nasledovný. Vo štvrtok (21.11.2019) všetkých prítomných čaká administratívne a technické preberanie, ale aj obhliadka trate, či rozprava so súťažiacimi. Medzitým bude na krátkej, testovacej trati prebiehať vozenie partnerov jednotlivých tímov. Samotná súťaž, 10. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2019, odštartuje naostro v piatok (22.11.2019) od 9:00 hodiny. Práve vtedy totiž odštartuje prvá rýchlostná skúška. Po nej nasleduje druhá, ktorej štart je plánovaný na 11:00 hodinu. Tieto dve spomínané rýchlostné skúšky by nám mali napovedať, ako bude vyzerať konečné poradie súťaže. Aby sa však potvrdilo, musia všetci súťažiaci ešte absolvovať aj poslednú, nemeranú tretiu rýchlostnú skúšku, ktorá bude prebiehať od 13:00 hodiny ako exhibičná.

To znamená, že pre oko diváka bude táto rýchlostná skúška najkrajšia, keďže jazdci si budú môcť dovoliť posielať svoje vozidlá dverami dopredu, či vyrábať „kolečká“, čo si pri normálnej súťaži nikdy nedovolia. Bodku za podujatím dá vyhlásenie výsledkov a ocenenie najlepších o 16:00 hodine.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!