Článok, ktorý nemetalistovi a niekomu kto nesleduje Headbanger_FM povie úplné hovno. Počúvaj, Rudi, ja ťa nejdem hejtiť ako nejaký blbeček, čo tvrdí, že je u teba v kuse Čad, lebo viem, že to nie je pravda. Ale ty by si už konečne mohol vyliezť z tej svojej bubliny kaviarenského metalistu, čo si myslí, že má patent na pravdu. Ty si fakt inteligentný. Možno až moc. Podľa mňa si Sheldon slovenského metalu. Ty síce tvrdíš, že ak niekto nie je novinár, tak ťa nemá čo kritizovať, ale ani ty nie si novinár. Ty si hudobný redaktor, ktorý píše recenzie. A tvoja recenzia má hodnotu asi ako to, o čom spievajú v Gutalax. Ty nie si ani Tódová, ani Vagovič.

Rudi, prestaň stále tvrdiť to, že naša návštevnosť koncertov je v dobrom stave, lebo Čad a Catastrofy majú natrieskané MMC. Vieš, inde promotéri majú problém dotiahnuť na akciu 50 ľudí, napriek dobrému promu a známym menám, a nemajú ani na to, aby si zašili tú dieru vo vrecku. Pamätám sa na jeden tvoj trápny argument z minulosti. Že bolo na Cannibal Corpse v Košiciach málo ľudí? To nevadí, to už každý videl stokrát. No predstav si, nevidel, a to, že ty si ich videl 20-krát, z toho si 15-krát dostal akreditáciu, neznamená, že ich prvýkrát nemôže vidieť nejaký 14-ročný chalan. A uvidí hovno, keď ten promotér skrachuje, alebo si povie, že tak veľkú kapelu sa neoplatí zavolať.

A to ti, inteligentovi, mohlo napadnúť, že tie kapely majú tak veľkú návštevnosť, lebo sú komerčne prijateľné. A na ten koncert prídu ľudia, čo inokedy na koncert ani nepáchnu, lebo nepočúvajú metal. Ako moja priateľka, ktorá sa tam vybrala sama od seba, bezo mňa, a to počúva Taylor Swift. Ako moji spolužiaci z výšky, ktorým sa páčilo Catastrofy kvôli textom a dovtedy ich najtvrdšia hudba boli Horkýže Slíže a Iné Kafe.

A keď sme už pri tej vysokej škole. Nie každý ju dokončil. Niekto nemal také možnosti, niekto bol lenivý, niekto nepotreboval. Ale z tých tvojich rečí v rádiu sa mi niekedy dvíha obočie. Kebyže si mám zakaždým, keď povieš "preboha" a "ľudia, nerobte to", lebo ti niekto z hostí povedal, že niekto pil na koncerte, urobiť telesnú modifikáciu na tele, môžem ísť na Freak Show na Obscene Extreme. Vieš, Rudi, ja úplne chápem ľudí, čo nemajú šťastie ako my a nemajú tak dobrú prácu, keď ho za pásom šikanuje nejaký maniak a preženie to na koncerte, pretože tam konečne môže vypustiť paru a nikomu neublíži, tak who cares? Táto hudba slúži častokrát na únik pred problémami a tvrdo pracujúci človiečik ich vždy bude mať trochu viac. Nie každý posrkáva kávičku v Mad Drope, rozplýva sa nad prienikom popu a metalu za zvukov „ooh“ a po práci je stále tak fresh, že môže vypnúť pri tenise.

Rudi, ty si vo svojej intelektuálnej nadradenosti solídne poobracal aj Hiraxa, za to, že mu pár idiotov čo sú doprava, prišlo na koncert. Ja sa nerád zastávam človeka čo bohatne na ezoterických prednáškach pre slobodné matky, ale čo ty? Veselo sa fotíš s tričkom Mgla a vidia to tisíce fanúšikov tvojej stránky. Jej členovia hrali naživo v kapele s náckom. Ani si neviem predstaviť, čo by to bolo u teba za peklo, keby si nejaký metalový bubeník strihol naživo koncík s Krátkym Procesom a potom tvrdil, že on s tým nič nemá. Mimo to, dištancovanie Mgly od extrémizmu bolo asi také, aké predvádzajú členovia ĽSNS pred súdnym konaním. A tá diskusia pod ich statusom, samí rasisti. Takto sa vieš zmýliť.

A tiež si si fajne podal Adrianu z Metalexpressu. Ale Rudi, ona má pravdu a ty sa totálne mýliš. To je pekné, že ty si novinku od Stercore pustil v rádiu, ale to, že to zdieľaš na Facebooku má stokrát väčší dosah, to ti povie každý marketér. Takže je fajn, že si si z nej urobil boxerské vrece, ale ospravedlniť by si sa mal ty jej. Na záver sa ma opýtaš, čo som urobil pre slovenský metal, že si ťa dovolím kritizovať. Asi toľko, čo ty pre fínsky metal, keď si nevedel predýchať, že Swallow the Sun nie je vidieť na pódiu.