Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hovädzia roštenka na hubách

Hovädzia roštenka na hubách
klasika

Asi ste si už všimli, že mäso nevarím až tak často. Na mäso v rodine je totiž profík môj svokor, ku ktorému pravidelne chodievame na nedeľné obedy. A to sú doslova mäsové hody! Ak nám niečo ešte aj nabalí domov, tak si po zvyšok týždňa naozaj vystačím s inými druhmi proteínov. :) Lenže tentoraz to bolo naopak. Varila som ja a svokrovci prišli na obed. Mala som aj trochu trému, no vyšlo to na jednotku, takže prikladám recept. ;)

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

400 g  hovädzia roštenka
4 PL  sušené huby
1  cibuľa
2 ks  strúčik cesnaku
 soľ
1 PL  horčica
 mletá rasca
 hladká múka
 mleté čierne korenie
 olej
1 PL  maslo
 (petržlenová vňať)

Postup prípravy

Roštenka je krásne a šťavnaté mäsko, chuť hríbov sa k nej hodí dokonale. Stačí ju narezať na asi centimeter hrubé rezne, jemne naklepať, narezať asi na dvoch-troch miestach tú šľachu na okraji a z oboch strán nasoliť. Stačilo by to aj takto, ale ja som ešte potrela každý rezeň z jednej strany tenulinkou vrstvou horčice a z druhej mletou rascou. Každý rezeň potom trošku obalíme v hladkej múke. V panvici rozohrejeme maslo a doplníme olejom tak, aby bolo dno súvislo pokryté. Keď už je tuk horúci, opečieme na ňom rezne najskôr z jednej a potom z druhej strany. Vyberieme na tanier. Do výpeku dáme smažiť na drobno nakrájanú cibuľu a jeden strúčik cesnaku. Pridáme hríby. Niekto ich pred používaním namáča do horúcej vody, niekto nie. Ja väčšinou áno. Zarestujeme. Roštenky dáme späť do panvice, zalejeme vodou alebo ešte lepšie vývarom (ak nemám vývar, použijem vodu a trochu Nesoldíka alebo inej zdravej vegety). Tekutiny dáme tesne nad rezne a na slabej teplote prikryté dusíme, kým nie je mäsko mäkké. Mne to trvalo nejaké dve hodinky.

Počas varenia ochutíme podľa potreby soľou a štipkou mletého korenia. Ja milujem cesnak, takže tesne pred dovarením som do omáčky šupla ešte jeden prelisovaný strúčik. Ak by bola omáčka hustá, treba ju zriediť a ak riedka, tak odokryť a zredukovať. Dá sa aj zahustiť smotanou alebo zátrepkou s múkou, ale je to zbytočné, v takejto podobe je to za mňa naj.

Pred podávaním som na tanieroch posypala čerstvou vňaťkou, ktorá sa mi tam tiež hodí. Čo k tomu? U nás jednoznačne ryža. Ale ak chcete, aj štuchané zemiaky alebo zemiaková kaša sú fajn. A domáce kyslé uhorky tiež padli za vlasť.

 

19. 11. 2019 22:17

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty