Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2019, 16:10
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

V nočných vlakoch na Slovensku testujú prítomnosť SBS. Za 7 dní musela ochranka zakročiť 13-krát

NEWS VLAKY ZSSK
Uložiť Uložené

Či bude ZSSK využívať prítomnosť zamestnancov SBS aj z dlhodobého hľadiska sa ešte len uvidí.

V nočných vlakoch dochádza k pravidelnému obťažovaniu cestujúcich ich spolucestujúcimi. Vo väčšine prípadov sa navyše ukáže, že bola osoba, niekedy aj viaceré osoby boli pod vplyvom alkoholu. S ohľadom na štatistiky odboru inšpekcie a kontroly, Železničná spoločnosť Slovensko zvažuje, že vo vlakoch ZSSK budú po novom jazdiť aj príslušníci SBS, informuje portál Slovak Rail.

Testovanie prítomnosti ochrankárov vo vlakoch ZSSK prebieha už od 1. novembra 2019 a malo by trvať do februára budúceho roku. Príslušníkov SBS budeš môcť počas najbližších mesiacov stretnúť vo vlakoch R 800 Poľana, R 801 Poľana či R 614 Zemplín a R 615 Zemplín. Ide o linky medzi Bratislavou – Zvolenom – a Prešovom a medzi Bratislavou – Žilinou – a Humenným.

Odporúčané
Dispečer RegioJetu Henrich: Počas hurikánu cestujúci vo vlaku nocovali. Za preplnenosť vlakov nemôžeme (Rozhovor) Dispečer RegioJetu Henrich: Počas hurikánu cestujúci vo vlaku nocovali. Za preplnenosť vlakov nemôžeme (Rozhovor) 24. júla 2019, 15:20

 

A ako doposiaľ prebiehalo samotné testovanie? Už v priebehu prvých 7 dní mali ochrankári zasahovať proti cestujúcim 13-krát. Išlo o ľudí pod vplyvom alkoholu, ktorí vykazovali znaky agresívneho správania, ale taktiež o takzvaných „čiernych pasažierov“ bez zakúpeného cestovného lístku.

Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK, tvrdí, že vlakvedúci sa nemôžu neustále stavať proti agresívnym cestujúcim a pravidelné privolávanie policajtov iba zvyšuje meškania vlakov. A práve v tomto bode tkvie dôvod, prečo sa ZSSK rozhodli spustiť testovací experiment so zamestnancami SBS, ktorý bude spoločnosť stáť približne 34 000 €.

Domov
Zdieľať
Diskusia