Svet kresťanstva 20. november 2019

Na Godzone tour prichádzajú tisícky ľudí, účastníkom sa prihovoria aj biskupi

promo
Originálny hudobno-tanečný program, inovatívna videoprodukcia, pútavé príbehy ľudí z celého Slovenska - to všetko a omnoho viac prináša 11. ročník Godzone tour, ktorý odštartoval evanjelizačné koncertné turné v Prešove.
Originálny hudobno-tanečný program, inovatívna videoprodukcia, pútavé príbehy ľudí z celého Slovenska - to všetko a omnoho viac prináša 11. ročník Godzone tour, ktorý odštartoval evanjelizačné koncertné turné v Prešove.
promo

promo

Na Godzone tour prichádzajú tisícky ľudí, účastníkom sa prihovoria aj biskupi

Hĺbka spojená s kvalitou a krásou

Pondelok 18. novembra organizátori otvorili turné v Prešove, ktoré sa ďalej presunulo do Popradu. „Každý rok sa snažíme celovečernú produkciu vytvoriť tak, aby sme zaujali rôzne kategórie ľudí a následne mohli odovzdať evanjelium, ktoré zachraňuje životy aj dnes,“ vysvetľuje riaditeľ projektu Godzone, Július Slovák.

Prvé dva dni prilákali do športových hál viac ako 8 700 ľudí. „Veľmi sa tešíme, že účasť v Poprade aj v Prešove oproti minulým rokom narástla. Vidíme, že ľudia majú hlad po spoločenstve, túžia spoznávať kresťanské hodnoty a nasledovať príklad Ježiša,“ hovorí Natália Lačná, ktorá dodáva, že aj napriek množstvu ľudí záleží organizátorom na každom jednom príbehu. 

Godzone tour pokračuje túto stredu v Tipsport aréne Žilina, vo štvrtok na zimnom štadióne v Banskej Bystrici a veľké finále sa očakáva 22. novembra v Bratislave, po prvýkrát na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. V každom meste program začína o 18:00, avšak brány hál a štadiónov sa pre účastníkov otvoria už o 16:30. Organizátori upozorňujú, aby účastníci prichádzali na program dostatočne včas. Vstup na večerný program je bezplatný.

Vystúpia ESPÉ, aj Lamačské chvály

Aktuálny 11. ročník evanjelizačného turné sa snaží opäť priniesť kreativitu a kvalitu aj v produkcii. Vo svojom programe tak spája vynikajúcich umelcov zo slovenskej a českej scény, ktorí počas večerných koncertov predvedú dychberúce výkony. Tohtoročnou novinkou v produkcii sú laserové prvky. 

Na pódiu sa predstavia známe worshipové kapely ako Lamačské chvály a ESPÉ, nebudú chýbať ani hudobníci Miťo Bodnár, Richard Medňanský či Jana Zubajová. Súčasťou skvelého obsadenia je aj Samuel Kmotorka, bubeník, ktorý momentálne pôsobí v Slovenskej filharmónii a v minulosti  pracoval s BBC produkciou. 

Odvaha, ktorá mení svet

Desiatky dobrovoľníkov každý deň už od skorých ranných hodín vychádzajú do ulíc miest, aby skutkami lásky šírili tú najradostnejšiu správu – evanjelium. Bez nároku na odmenu navštevujú rozličné charity, domovy dôchodcov, ale aj zariadenia pre bezdomovcov, kde pomáhajú s čistením, upratovaním priestorov či triedením šatstva. 

Dobrovoľníci, ktorí sú ochotní nasadiť pracovné rukavice a zašpiniť si ruky zbierajú odpadky a skrášľujú viacero mestských lesoparkov a mestských častí, konkrétne v Poprade, Žiline, Banskej Bystrici a Bratislave. Na iných miestach pracovné oblečenie nahradí to najvzácnejšie, čo môže človek dať: čas, prítomnosť, záujem, úsmev či objatie. Súčasne prebiehajú aj výchovné koncerty na mnohých základných a stredných školách. Počas celého týždňa dobrovoľníci navštívia spolu 53 škôl.

S podporou biskupov a osobností 

Godzone turné je organizované pod záštitou Rady pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska ako jedno z hlavných podujatí Týždňa Cirkvi pre mládež. Svojím pozvaním vyjadrili podporu aj viacerí otcovia biskupi. V Žiline sa účastníkom počas programu prihovorí žilinský biskup Mons. Tomáš Galis a v Bratislave svojim slovom veriacich povzbudí bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko. Formou videa pozýva na večerný program aj banskobystrický biskup Mons. Marián Chovanec.

Okrem spomínaných cirkevných predstaviteľov, ktorí stoja za týmto podujatím, Godzone tour získalo aj podporu miest a samospráv. Tento rok sa koná pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej, primátora mesta Banská Bystrica Jána Noska, predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej a predsedu Prešovského samosprávneho kraja Milana Majerského.

Viac informácií o podujatí je dostupných na: tour.godzone.sk

Projekt Godzone je evanjelizačný projekt, ktorý vznikol v roku 2010 ako odpoveď na výzvu Cirkvi k novej evanjelizácii. Je zastrešený Združením kresťanských spoločenstiev mládeže. Garantmi tohto projektu sú katolícki kňazi: Ján Buc, Ondrej Chrvala a Juraj Ďurnek.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia
Diskusia