Najdlhší priamy let z Londýna do Sydney trval 19 hodín a 19 minút

NETKY.SK • 15 November 2019, 15:08 • 2 min
Najdlhší priamy let z Londýna do Sydney trval 19 hodín a 19 minút

Austrálska letecká spoločnosť Qantas uskutočnila 19 hodín a 19 minút trvajúci let z britského Londýna do Sydney bez medzipristátia.

slovakia

left justify in out

Aerolinky testovali, či sa oplatí objednať lietadlá, ktoré by na takej linke mohli operovať pravidelne, píše agentúra Reuters. Na palube stroja Boeing 787-9 Dreamliner preto bolo len 46 pasažierov a šesť členov posádky.

 

Lietadlo pristálo na letisku najväčšieho austrálskeho mesta v piatok okolo poludnia miestneho času po testovacom lete dlhom 17 750 kilometrov. Stal sa tým najdlhším uskutočneným komerčnou aerolinkou, píše server CNN. Na trase má lietať pravidelná linka od roku 2022.

 

 

Spoločnosť zároveň skúšala dopady dlhého letu na ľudský organizmus. Jednalo sa už o druhý test v rámci projektu Sunrise. Ten prvý sa odohral v októbri medzi Sydney a New Yorkom.

 

Piatkový let bol len druhý, ktorý zvládol bez medzipristátia trasu medzi Londýnom a Sydney. Premiéru obstaral v roku 1989 Boeing 747-400, takisto spoločnosti Qantas. Vtedajší let trval viac ako 20 hodín.

 

Najdlhšie pravidelné komerčné lety ponúka v súčasnosti spoločnosť Singapore Airlines medzi Singapurom a Newark na východnom pobreží USA. Let trvá 18,5 hodiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies