Akú tapetu vybrať do obývacej izby

Obývacia izba je miesto, kde sa spolu stretáva celá rodina. Zároveň je miestom, kde si môžete vychutnať nerušený relax alebo si posedieť s priateľmi a viesť viac či menej duchaplnú konverzáciu. Pri zariaďovaní tejto miestnosti však nestačí myslieť len na výber nábytku. Na celkový dizajn interiéru vplývajú aj steny. Čo tak vybrať na ne moderné tapety?

Tapety do obývačky

Pri výbere tapety na stenu do obývačky si najskôr predstavte, aký dojem by ste z tejto izby chceli mať. Inú tapetu vyberiete, ak chcete jej vzhľadom ohúriť každú návštevu, iný, ak chcete, aby navodzovala relaxačnú atmosféru. Vhodný dizajn môže tiež celú izbu presvetliť alebo jej opticky pridať na veľkosti.

Ako vyberať tapetu do malej obývačky

Ak máte malú obývačku, svojím výberom ju môžete opticky zväčšiť. V takomto prípade zvoľte tapetu s prevládajúcimi svetlými odtieňmi. Na celkové vnímanie veľkosti miestnosti pôsobí aj voľba vzoru. Pre optické zväčšenie šírky izby sú vhodné tapety s horizontálnymi pruhmi. Vertikálnymi pruhmi, naopak, zväčšíte výšku miestnosti.

Riaďte sa aj rozmermi vzorov. Fototapety s veľkými vzormi sú vhodné do priestrannejšej izby. Do malej miestnosti vyberajte tapety s menšími vzormi. Výbornou voľbou do malej obývačky sú tiež moderné 3D tapety na stenu. Ich dizajn dodá miestnosti novú hĺbku. A navyše pôsobia veľmi luxusne.

Tapety pre jedinečný dizajn

Tapeta dokáže pozdvihnúť celý interiér. V obývacej izbe si môžete dovoliť šokovať rôznymi farbami a vzormi. Samozrejme, s ohľadom na zvyšok zariadenia miestnosti. Dizajnový akcent vytvoríte tiež tým, že tapetu umiestnite len na jednu stenu. Vhodným riešením je tapeta na stenu za sedacou súpravou, vedľa knižnice alebo pri kozube.

Na výber pri tom máte z rôznych motívov. Napríklad prírody, miest, vesmíru, imitácie prírodných materiálov alebo tehly, abstraktné alebo XXL fototapety. Ak premýšľate aj nad tým, aký materiál je najvhodnejší na tapety, tak sú to kvalitné vliesové tapety.

ZDIEĽAJ NA:

Zapojte sa do diskusie. Vaše názory sú vítane!

komentárov