Menu

Príjemný teplý domov

Trvanie výzvy: 6. novembra 2019 - 6. novembra 2020

Cieľ výzvy

Cieľom tejto mojej výzvy je vďaka dobrým ľuďom bez starostí a strachu si zabezpečiť teplo domova. Vykurovanie v zimnom období.

Autor výzvy

Príbeh

Príjemný teplý domov

Volám sa Štefan a mám 56 rokov. Narodil sa ako zdravé dieťa. Vo svojich 3 mesiacoch som dostal detskú mozgovú obrnu. V tomto čase som bol pozvaný na očkovanie proti detskej mozgovej obrne. Vakcína však bola zlá a zaúčinkovala mi presne naopak a dostal som DMO.


Moja mama so mnou bola, keď bol mladší na cvičeniach v kúpeľoch, ale porušenie mojej miechy bolo veľké, a preto už viac neporadilo zlepšiť pohyblivosť mojich končatín. 

Má porušenú - ochrnutú reč, nemôžem vôbec chodiť, len po štvornožky. Von so mnou chodia na invalidnom vozíku. Som už dosť ťažký, takže moja mama, ktorá so mnou býva, ma nemôže nijako dvíhať aj kvôli váhe, aj kvôli tomu, že sama bola tento rok (2019) hospitalizovaná v nemocnici v Ružomberku s vysunutou platničkou, ktorá jej tlačí na nerv v nohe a to jej sťažuje celkovú jej chôdzu.

Výška môjho dôchodku je nízka, ako aj mamin dôchodok. Nepracovala totiž od môjho ochorenia, a potom mali ešte ďalšie 3 ale chvála Bohu zdravé deti. No tiež to bolo finančne náročné.

V tomto čase je to pre nás ešte ťažšie, lebo mi otec zomrel 1. septembra 2018, čím sme prišli ako neho, tak aj o peniaze a výška vdovského, ktorý mama dostáva sa ani sčasti nevyrovná otcovmu dôchodku, ktorý už sámo sebe bol malý.

Bývame v rodinnom dome v Ružomberku, ktorý je veľký, treba ho vykurovať a stojí to nemalé peniaze, a aj práve nato je zameraná táto výzva.

Touto cestou by som Vás chcel poprosiť dobrých ľudí o pomoc.

Nech Vám to dobrý Pán Boh odmení na zdraví, štastí, láske, požehnaní, úspechoch a splnených snoch. 


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?