Fiľakovo: V najväčšej telocvični rekonštruujú sociálne zariadenia

V týchto dňoch prebieha rekonštrukcia sociálnych zariadení v telocvični na Farskej lúke. Okrem žiakov dvoch priľahlých základných škôl využíva najväčšiu telocvičňu v meste aj široká verejnosť. Doposiaľ v nej boli nepoužiteľné sociálne zariadenia.

Telocvičňa na Farskej lúke je pomerne nová, bola postavená pred viac ako 15-timi rokmi. Napriek tomu mala od začiatku nepoužiteľné sociálne zariadenia. „Kvôli vtedy nekvalitne vykonanej práci a materiálom v nej od začiatku odpadávali dlaždice, boli problémy s odtokom i teplou úžitkovou vodou,“ vysvetlil vedúci oddelenia výstavby na MsÚ Ivan Vanko. Samospráva sa tento nevyhovujúci stav rozhodla zmeniť a zapojila sa do výzvy Ministerstva školstva SR. Vďaka tomu na tento účel získala dotáciu vo výške viac ako 41-tisíc eur, pričom celkové náklady projektu dosiahnu bezmála 45-tisíc eur.

Rekonštrukčné práce v telocvični sú už v týchto dňoch v plnom prúde. „Prebieha výmena obkladov a dlažby, sanitnej inštalácie a montuje sa kompletne nová zdravotechnika, to znamená voda a kanalizácia a dva nové bojlery na ohrev vody,“ vymenoval Vanko. Práce majú byť hotové koncom tohto roka.

Zdroj: Klaudia Mikuš Kovácsová

Zdieľajte článok

Pridaj komentár