Autor textu: Mária Lehotská
19.11.2019

Ružomberské zdravotnícke dni 2019

Odborný program bol venovaný problémom medicíny súčasnosti.

Foto: KU Ružomberok

Bratislava 19.11.2019 (Skolske.sk)

V Týždni vedy a techniky, v dňoch 7 až 8. novembra,  sa na pôde Fakulty zdravotníctva Katolíckej univerzity v Ružomberku uskutočnil 14. ročník medzinárodnej vedeckej konferencie Ružomberské zdravotnícke dni.

Organizátor, Fakulta zdravotníctva KU, v spolupráci s Ústrednou vojenskou nemocnicou SNP Ružomberok – Fakultnou nemocnicou, Vysokou školou polytechnickou v Jihlave, Univerzitou Jana Kochanowskiego v Kielcach a Univerzitou Palackého v Olomouci privítali takmer 230 odborníkov z domova i zo zahraničia. Akcia sa uskutočnila pod záštitou Slovenskej lekárskej komory, Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek, Slovenskej komory medicínsko-technických pracovníkov, Slovenskej komory fyzioterapeutov a Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov.
Po slávnostnom otvorení a privítaní rektora Katolíckej univerzity Jaroslava Demku, riaditeľa ÚVN SNP  Ružomberok – FN Petra Veněka, primátora mesta Ružomberok Igora Čombora, riaditeľa Kúpeľov Lúčky  Martina Beňucha, zástupcov inštitúcií organizujúcich konferenciu a ostatných účastníkov,  bola v jednotlivých príhovoroch vyzdvihnutá potreba vzdelávacej inštitúcie – Fakulty zdravotníctva a zároveň deklarovaná neoddeliteľná vzájomná spojitosť fakulty, nemocnice a mesta.

Odborný program bol venovaný problémom medicíny súčasnosti a celého spektra lekárskych a nelekárskych zdravotníckych vied. Cieľom už tradičného podujatia je  predovšetkým výmena skúseností týkajúcich sa aplikácie najnovších odborných poznatkov a prezentácia výsledkov vedeckej práce. Počas dvoch dní sa otvorili mnohé otázky, ktorých charakter riešenia predstavuje nové možnosti ďalšej medzinárodnej spolupráce. Vysokú vedeckú a odbornú úroveň a jasný potenciál do budúcnosti predstavuje aj podiel aktívnej účasti v podobe 82 prezentácií, z toho 43 zahraničných, ktorý dotvára celkovú úspešnosť konferencie.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]