Vianočné trendy roku 2019

0

Do Vianoc ešte nejaký ten piatok ostáva, ale jedno múdre príslovie hovorí, že kto je pripravený, nie je prekvapený. Trendy sa netýkajú iba módneho priemyslu, prezradíme vám tohtoročné trendy v oblasti predvianočnej a vianočnej výzdoby. Vychutnajte si najkrajšie sviatky v roku obklopení tou správnou atmosférou.

„Tento rok si prídu na svoje všetci – priaznivci tradičnej výzdoby, severského minimalizmu aj milovníci originálneho štýlu. Vianoce sú totiž inšpirované duchom regionálnych odlišností a záleží len na vás, či dáte prednosť zimnému motívu alebo naopak stavíte na divoké tropické vianočné dekorácie,“ vysvetľuje tohtoročné vianočné trendy Tadeáš Tenkl, odborník na doplnky a dekorácie v Hornbachu.

Vianoce ako na severnom či južnom póle
Najnovším trendom je pôvabný zasnežený dizajn inšpirovaný polárnou zimou – Arktída a Antarktída. Dominujú biela a svetlomodrá farba, ktoré znázorňujú sneh a mráz. Medzi zaujímavé ozdoby patria napríklad figúrky teplo oblečených Eskimákov, zasnežené ťažidlá s iglu, hviezdami a vločkami v rôznych veľkostiach.

Zaujímavé je využitie zvieracích motívov ako sú tučniaky, ľadové medvede, soby a drobné vtáky. Na záhrade si tak môžete vytvoriť napríklad originálnu scenériu s medveďou rodinkou na ľadovej kryhe.Nedostatok svetla, ktorý je pre tieto oblasti typický, je kompenzovaný veľkým množstvom sviečok, lampášov a svetelných reťazí, ktoré vianočnú atmosféru hravo vyčaria a rozsvietia.

Tropické Vianoce
Neštandardným trendom tohto roku sú Tropické Vianoce. Originálne poňatie tradičných sviatkov poskytuje dostatočný priestor na vyjadrenie kreativity. Zariadenie interiéru je vo farbách drahých kameňov, živé a iskrivé doplnky vykúzlia čistú a elegantnú vianočnú atmosféru. „Výraznými dekoráciami sú exotické zvieratá – hrdé pávy s mohutnými chvostami, lesklé ružové plameniaky, červené labute alebo napríklad pyšné papagáje sediace na bydle. Exotickú faunu dopĺňajú ozdobené srdcia, svietniky a vázy vo výrazných farbách alebo napríklad strieborno-zlatý ananás,“ vysvetľuje Tadeáš Tenkl z Hornbachu. Pomocou vhodnej kombinácii divokých doplnkov vytvoríte v interiéri útulnú a hrejivú atmosféru.

Adventné vence a vianočné sviečky v každom vianočnom štýle
Adventný veniec a štyri sviečky symbolizujú v slovenských domácnostiach príchod Vianoc. Každú adventnú nedeľu sa preto na venci zapaľuje jedna sviečka. „Adventný veniec si môžete v Hornbachu kúpiť už kompletný. Pokiaľ ale máte šikovné ruky a chuť vytvoriť si niečo originálne, môžete si kúpiť pripravený korpus, ktorý ozdobíte podľa svojej fantázie. Použiť môžete sušené plody, šišky alebo kôru zo stromov, sklenené gule, reťaze a hocičo, čo vám cvrkne do nosa,“ radí Tadeáš Tenkl, odborník na doplnky a dekorácie v Hornbachu a dodáva: „K lepeniu ozdôb je ideálne použiť lepiacu tavnú pištoľ, ktorú v Hornbachu zoženiete už za 4,79 eur.“

Sviečky sú neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. Či už ako súčasť adventného venca alebo ako dekorácia v interiéri. Ich farba, vôňa a svetlo dodajú vianočným sviatkom tú správnu atmosféru. Sviečky najviac vyniknú vo svietnikoch alebo v lampášoch. Farby je dobré voliť v kombinácii s hlavnou farbou alebo naopak môžete staviť na farebný kontrast.

Vonkajšie a interiérové osvetlenie
Svetelné reťaze už dávno nie sú len interiérovou záležitosťou. Vianočnú atmosféru si vďaka nim vytvoríte aj na terase alebo v záhrade. „Moderným trendom sú LED svetelné hadice Lafiora, ktoré svietia či blikajú niekoľkými farbami – na červeno, modro a zeleno. Napájajú sa batériou s časovačom na 6 hodín a dĺžka 9,75 metrov stojí 19,99 eur,“ popisuje Tadeáš Tenkl z Hornbachu. „Na osvetlenie živého plota alebo stromčekov v kvetináči je ideálna zhluková reťaz s Micro LED, ktorá má na dĺžke 10 metrov 768 malých svetelných zdrojov, ktoré blikajú, plápolajú alebo vytvárajú efekt padajúceho dažďa.“

Tohtoročným trendom sú tiež svetelné objekty. „Napríklad svietiaci LED stromček Lafiora s výškou 125 cm je tvorený z 300 malých LED žiariviek. Súčasťou atraktívnej vonkajšej výzdoby sú tiež nafukovacie alebo keramické postavy,“ hovorí Tadeáš Tenkl z Hornbachu a dodáva, „viac než dva metre vysoký LED Santa, tučniak alebo vianočný stromček od značky Lafiora sú originálne dekorácie, ktoré na záhrade zaručene upútajú pozornosť. Niektoré postavy majú zabudované LED osvetlenie a integrovaný nafukovací systém, ktorý stačí zapojiť do elektrickej siete.“

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.