Trnavu navštívil kardinál Raymond Leo Burke

V piatok, 15. novembra 2019 popoludní pricestoval do Trnavy kardinál Raymond Leo Burke, emeritný prefekt Apoštolskej signatúry vo Vatikáne. Na nádvorí Arcibiskupského úradu ho privítal trnavský arcibiskup, Mons. Ján Orosch; emeritný arcibiskup, Mons. Ján Sokol a viacerí kňazi. Na privítanie zazneli hymny Svätej Stolice a Spojených štátov amerických a zaspievali deti z cirkevnej školy.

Popoludní sa pán kardinál stretol na Arcibiskupskom úrade s kňazmi, diakonmi a seminaristami a predniesol príhovor na tému pastoračnej lásky, ktorá vychádza z Najsvätejšieho Srdca Ježišovho.
 
V sobotu dopoludnia v rámci Trnavskej novény slávil v Bazilike sv. Mikuláša za účasti mnohých veriacich pontifikálnu svätú omšu v mimoriadnej forme z misála sv. Jána XXIII. Popoludní spolu s prof. Robertom de Matteim v rámci prezentácie slovenského prekladu ich titulov o Najsvätejšom Srdci Ježišovom a dejinách Druhého vatikánskeho koncilu predniesli v sále Marianum prednášky.
 
Vrcholom návštevy pána kardinála bola pontifikálna svätá omša v Bazilike sv. Mikuláša v nedeľu, 17. novembra 2019 dopoludnia, ktorá bola spojená so slávnostnou procesiou milostivého obrazu Panny Márie. Procesia už tradične prešla k morovému stĺpu na Trojičnom námestí, ktorý je spomienkou na ukončenie morovej nákazy.
 
Kardinál Burke ukončí návštevu Trnavy v pondelok.
facebook sharing button Zdieľaj
Trnavu navštívil kardinál Raymond Leo Burke

NOVINKY