Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Majiteľ pohrebnej služby a okresný predseda ĽSNS mal vraždiť. Namočiť chcel do toho aj manželku
Zdielať na

Majiteľ pohrebnej služby a okresný predseda ĽSNS mal vraždiť. Namočiť chcel do toho aj manželku

ŠUŇAVA/POPRAD / Vraždil pre problémy s manželkou. Práve majiteľ pohrebnej služby a predseda okresnej organizácie Ľudovej strany Naše Slovensko mal podľa polície zavraždiť Romana a jeho telo hodil vo vreci do potoka. Policajti už páchateľa zadržali.

Podľa polície mal Jozef dobodať Romana priamo na svojom dvore pri rodinnom dome v Šuňave. Útok bol tak brutálny, že Roman zraneniam na mieste podľahol. Do vraždy chcel Jozef zapojiť aj svoju manželku. 

Dôvodom mal byť pripravovaný rozvod zo strany manželky. Tá ale počas útoku doma nebola. Podľa policajnej správy Jozef ju neskôr prinútil podieľať sa na odstránení tela, ktoré naložil do auta následne vyhodil do potoka, kde ho o pár hodín našli policajti. 

Kriminálne tajomstvo malo zabrániť, aby manželka od neho odišla. Tá bola pri väčšine policajných úkonov osobne aj pri prehliadke miesta činu. Neskôr sa rozplakala, bolo jej ľúto najmä ich dvoch maloletých detí. 

Aj rodina obete smúti. Roman mal strechu nad hlavou, ale rád a často sa stretával s ľuďmi bez domova. Mnohí si preto mysleli, že žije na ulici. Bol to ale slušný človek a nikdy nemal problém so zákonom. S útočníkom sa mal vraj poznať.

Prečo Jozef zavraždil práve jeho, polícia neuviedla. Obvinený je majiteľom známej pohrebnej služby a bol aj predsedom okresnej organizácie ĽSNS. Vyšetrovateľ NAKA už spracoval návrh na väzobné stíhanie. V prípade dokázanie viny mu za úkladnú vraždu hrozí 20 až 25 rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy