Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Andruskó sa v pondelok postaví pred súd: Tentokrát v prípade daňovej kauzy

Pojednávanie v prípade ekonomickej trestnej činnosti Zoltána Andruskóa a Jána Minarovýcha
Pojednávanie v prípade ekonomickej trestnej činnosti Zoltána Andruskóa a Jána Minarovýcha (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - V pondelok pokračuje na Okresnom súde Bratislava V pojednávanie v daňovej kauze Zoltána A. známeho z kauzy vraždy novinára Jána Kuciaka. Na poslednom pojednávaní v septembri súd vypočul troch svedkov.

Ďalší štyria sa napriek predvolaniam na pojednávanie nedostavili. Zoltán A., ktorý je momentálne pre kauzu vraždy novinára väzobne stíhaný, sa na pojednávaniach nezúčastňuje, pričom dáva súhlas na konanie v neprítomnosti. Obžalovaným v tomto prípade je aj Ján M. Na súd chodí maskovaný v kukle a čiapke a s médiami nekomunikuje.

Dvojica Zoltán A. a Ján M. čelí obžalobe z trestného činu krátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu, za čo im hrozí sedem až 12 rokov odňatia slobody. Podľa portálu dlžník.sk má Zoltán A. daňový nedoplatok presahujúci milión eur. Z pojednávania je vylúčená verejnosť, pretože to podľa súdu vyžaduje ´iný dôležitý záujem obžalovaných´. Sudkyňa avizovala, že verejný bude až rozsudok.

Zoltána A. vyšetrovacie orgány označili v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka za sprostredkovateľa medzi objednávateľkou a vykonávateľmi. Pôvodne bol v prípade obvinený spolu s Tomášom Sz., Miroslavom M., Alenou Zs. a a podnikateľom Marianom K. Neskor ho však vyčlenili na samostatné konanie, keďže po svojom zadržaní od začiatku spolupracoval s vyšetrovateľmi.

Zároveň s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú musí ešte odobriť súd. Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára minulého roka v ich rodinnom dome v obci Veľká Mača pri Galante.

Viac o téme: Súd BratislavaSlovenskoZoltán AndruskóDaňová kauza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu