Pomoc rodičom zmiznutého novinára Paľa Rýpala: Strata syna nie je ich jediné trápenie!

Písal sa apríl 2008, keď bez stopy zmizol investigatívny novinár Paľo Rýpal. Mnohí mu hovorili, že Rýpal by nemuselo byť len jeho meno, ale aj prezývka, pretože sa naozaj „rýpal“ vo veľkých kauzách.

Investigatívny novinár Paľo Rýpal odhaľoval mafiánske praktiky a trestnú činnosti. To sa mu zrejme stalo osudným. Od roku 2008 o ňom nikto nič nepočul a akoby sa po ňom zľahla zem. „Ja som mu veľakrát vravela – prečo? On mi iba povedal, že treba o tom písať. Vravela som mu, že treba, ale, že riskuje,“ povedala Paľova mama Matilda v relácii V siedmom nebi, ktorá sa rozhodla rodine zmiznutého novinára pomôcť. „Za svoju robotu vlastne skončil pravdepodobne uprataný novinár. Paľo robil svoju robotu poctivo. Paľo ľúbil svojich rodičov. A teraz nevieme nič. Určite ho zavraždili. Janka s Martinkou nechali na výstrahu, aby si novinári dávali pozor na to, čo robia. Paľa upratali…,“ myslí si Paľova sestra Iveta. Zmiznutie syna a 11 rokov neistoty však nie sú ani zďaleka jediným problémom, ktorý rodičia Rýpalovci majú. O ďalšie trampoty sa im postaral ich druhý syn Peter, ktorý holdoval alkoholu. Jeho pitie zašlo až tak ďaleko, že jeho mama skrátka nemala na výber a musela ho vyhnať z domu. Začínal byť totiž naozaj nebezpečný. Druhou stránkou mince je to, že o svojich 5 detí absolútne nejavil záujem.

Kým jeho najstaršie dieťa žije so svojou matkou, ďalšie štyri sú so starými rodičmi. Starostlivosť o ne stojí Rýpalovcov nemalé peniaze. Keďže obaja už žijú len z dôchodku, dostali sa do situácie, že eur naozaj nemajú nazvyš. Navyše, pod jednou strechou s nimi žije aj ich švagor – brat Paľovho otca. Ten je ale ležiaci pacient odkázaný na opateru druhých ľudí. Staručkí manželia ho musia plienkovať, ručne kŕmiť. Niet preto divu, že im neostávajú prostriedky, sila a energia na prerábanie takmer 100-ročnej chalupy, v ktorej v Rajci žijú. Stará strecha je v dezolátnom stave a keď prší, preteká im na viac než 30 miestach. Ďalší problém je, že majú nariadené, aby sa do roku 2021 pripojili na mestskú kanalizáciu namiesto žumpy. To však tiež nie je v ich finančných možnostiach. Ich situácia bola naozaj vážna. Preto Siedme nebo zasiahlo a na pomoc si zavolalo Paľových blízkych kamarátov – niekdajšia moderátorka a politička Eva Černá a uznávaný novinár a spisovateľ Arpád Soltész. Paľo obom chýba a keďže už jemu pomôcť nedokážu, rozhodli sa, že pomôžu aspoň jeho rodičom. Postarali sa o ich najväčšie problémy a snažili sa tak pričiniť k tomu, aby bol ich život aspoň o čosi ľahší. Aj keď prázdne miesto po zmiznutom synovi zaplniť nedokážu…

Nenechajte si ujsť tento emotívny príbeh V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!